Рекордьорът по мачове за националния отбор на България Стилиян Петров,

...
Рекордьорът по мачове за националния отбор на България Стилиян Петров,
Коментари Харесай

Стилиян Петров: БФС е профукал нецелесъобразно пари, които трябва да върне на държавата!

Рекордьорът по мачове за националния тим на България Стилиян Петров, който е част от екипа на Димитър Бербатов в битката му за президентския пост в БФС, разяснява положението на родните игрища.

Бившият халф изрази мнение, че футболните ни уреди са в окаяно положение поради неналичието на финансиране и вярна тактика за тяхното поддържане. Той е безапелационен, че стадионите в България имат потребност от вложения, с цел да стартират да притеглят почитателите.

Ето какво написа Петров в обществените мрежи:

" Пренасяне на нашата футболна инфраструктура в XXI-ви век

Нашите футболни игрища са в извънредно окаяно положение. В продължение на доста години следим липса на финансиране и вярна тактика за тяхното възстановяване и поддържане. Те не са места, които притеглят почитатели.

Те обезверено се нуждаят от вложения. За да притеглим вложения имаме потребност от проект, който демонстрира, че те могат да генерират доходи, които да ги създадат функционални и привлекателни за 21-ви век!

Модерните игрища притеглят почитатели. Те не са просто места за гледане на футбол в сигурност и комфорт, само че и да обезпечават прелестно преживяване на феновете. Само по този начин ще можем да притеглим почитатели с разнородни ползи, които сега не посещават мачове в България.

Модерните и мултифункционални игрища имат и още едно преимущество - обезпечават гостолюбие за правене на бизнес и VIP посетители. Този вид игрища дават опция на клубовете да построяват и поддържат контакти, които да доведат до търговски партньорства (партньорства изчезнали в нашите изоставени и занемарени съоръжения). Годината е 2023 и към момента нито един клуб в България няма специфична зона за гостолюбие!

Модерните игрища дават опция на малките екрани да дават завладяващо преживяване на почитателите като им оферират идеални позиции за камери и студиа, както и неведнъж по-добър общ аспект на стадиона и трибуните. А не да се постанова фенове да носят вестници, с цел да избършат потъналите в прахуляк седалки. Ох, и моят персонален опит, когато отидох на стадиона от където съм тръгнал - белите гащи станаха по този начин!

Модерните игрища са тези, на които марките желаят да разпространяват и популяризират своите артикули и услуги, защото няма по-добро място от футбола за намиране на ангажирана аудитория и създаване на прочувствена връзка.

Всички тези аспекти генерират доходи за клубовете, които могат да бъдат вложени в допълнение в българската футболна инфраструктура и развиването на младите гении! Всичко това е добре потвърдено с образци в доста други страни.

Но, уви.

Проблемът е другаде. Да си напомним някои значими елементи, за какво в този момент сме на това срамно и опетняващо българския футбол равнище.

От ММС обявиха, че футболният съюз би трябвало да върне на страната 144 510 лв., които били изхарчени нецелесъобразно. От БФС оповестиха, че изказванието на министерството не дава отговор на истината и отхвърлиха да го сторят.

Ключова функционалност на БФС е да генерира вложения в футболната сфера, само че тя избра да не работи с най-големия вложител на инфраструктурни планове в една страна.

Всяка добре ръководена федерация би трябвало да основава стратегически проекти, които както обществените, по този начин и частните организации желаят да поддържат. Те би трябвало да изследват, да си сътрудничат и да вършат нововъведения с сътрудници тук и в чужбина, с цел да обезпечат най-хубавото за българския футбол.

Вместо това в БФС има единствено персонален интерес, непросветеност и персонални кавги, които пречат това да се случи.

И съм сигурен, че може да познаете кой страда най-вече от това? Разбира се, същите, както постоянно – почитателите, играчите и най-много бъдещите ни футболни генерации - децата. Децата, които заслужават да играят обичания си футбол на съвременни и функционални игрища.

Процъфтяваща футболна среда, част от която всеки желае да бъде, е допустима в България, само че се нуждае от съвременно и дейно водачество.

Успех на всички тимове за идващия полусезон. Имаме и нови часове на мачове и дати. Но е значимо, че почитателите още веднъж ще създадат по този начин, че ще се нагодят към некомпетентните и закъснели решения и доводи на БФС, какъв брой му е ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР