Рекордно ниски температури са регистрирани в Испания. Минус 35,6 градуса

...
Рекордно ниски температури са регистрирани в Испания. Минус 35,6 градуса
Коментари Харесай

„Филомена” блокира хиляди испанци по пътищата, в Мадрид е страшно ВИДЕО

Рекордно ниски температури са регистрирани в Испания. Минус 35,6 градуса бяха измерени във Вега де Лурдес.

Лошото време, провокирано от циклона „ Филомена”, остави хиляди испанци блокирани по пътищата, а летището в Мадрид беше затворено.

Бурята взе и три жертви. Две от тях са мъж и жена, които са пътували в кола, отнесена от придошлите води на река сред обитаемоте места Фуенхирола и Михас, написа Българска телеграфна агенция.

Спасителни екипи извадиха голям брой водачи, попаднали в клопката на зимата. Повече от 400 пътища са затворени поради снега и заледяванията.

„ Усилията ни са ориентирани към избавяне на водачите, блокирани на разнообразни места в региона на Мадрид. Целта ни е да ги отведем на безвредно място. Мобилизирали сме целия състав на пожарната, поискахме помощ и от военните подразделения за изключителни ситуации”, сподели Карлос Новийо, началник на центъра за изключителни обстановки.

Като защитна мярка са затворени огромните паркове в Мадрид. Спряно е придвижването на скоростните влакове, свързващи Мадрид с Валенсия и Аликанте. Все отново има и такива, които се радват на извънредно тежката зима. По улиците на Мадрид се появи шейна, теглена от кучета.

Spain is different
— ; (@juliomdwz)
Пет области в централната част на страната, включително Мадрид, оповестиха червен код за рисково време. Снежната завивка в столицата доближава 60 см. В град Толедо управляващите приканиха на помощ армията за разчистване на улиците.

Общо към 300 полета бяха анулирани на испанското интернационално летище "Барахас " поради изобилния снеговалеж.

Полетите от София до Мадрид също са анулирани.

Синоптиците предвиждат изобилните снеговалежи да продължат и на следващия ден, до момента в който бурята "Филомена " постепенно се изтегля на североизток.

По данни на Националната метеорологична работа, за едно денонощие в Мадрид са паднали 33 литра сняг на квадратен метър, което не се е случвало от 1971 година

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР