Рекордни стойности на цената на петрола очакват финансови анализатори заради

...
Рекордни стойности на цената на петрола очакват финансови анализатори заради
Коментари Харесай

4 лева за литър бензин! Кога да очакваме скока?

Рекордни стойности на цената на петрола чакат финансови анализатори поради спора в Близкия изток. С растеж от 30% евентуално ще се покачат и цените на горивата у нас, предвижда някогашният финансов министър Симеон Дянков. Според него инфлацията у нас се е поуспокоила в последната половин година, само че се чака скок още тези дни, а действителният % на повишение ще се мери до 4 месеца.

 

Финансови анализатори предвиждат даже по-голямо повишаване и от сюжета при войната в Украйна. Тогава регистрирахме рекорден скок на петрола от 80 $ за барел до 139 $. При спора в Близкия изток казусът би бил за всички страни, подкрепящи Израел. Голяма част от страните в ОПЕК напълно застават зад Палестина и сигурно ще наложат наказания за недопечен нефт за противников страни. Това може да провокира невъобразим скок на горивата за Европа и Съединени американски щати, а от там и на съществени храни.

 

През миналата седмица за предстояща нова инфлация предизвестиха и синдикатите. Такива упования изрази и министър председателят Николай Денков. Именно поради предстоящата на годишна база инфлация някогашният финансов министър Симеон Дянков изрази и подозрение дали България ще влезе в Еврозоната януари 2025 година. Според него действително това може да се случи чак през 2027 или 2028 година.

 

Източник: nova.bg

Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР