Рекордни искове за над 10 милиона евро са предявили до

...
Рекордни искове за над 10 милиона евро са предявили до
Коментари Харесай

Искове за над 10 млн. евро от близките на загиналите в катастрофа край Търново румънци

Рекордни искове за над 10 милиона евро са предявили до в този момент околните на починалите румънски жители при злополуката от 6 август тази година при великотърновското село Куцина. Единственият обвинен по делото е турския водач на рейса, който чака правораздаване в ареста.  

Най-сериозна сума за морални вреди и имуществени вреди - над 8 милиона евро, са предявили околните на починалата румънка Елена Чапота.

Само за детето ѝ, останало без майка, румънските юристи са поискали 5 милиона евро и по 1000 евро на месец пенсия за прехрана. По 1 милион евро са исковете за майката на жертвата и двамата ѝ братя. 

Наследниците на стюардесата в авариралия рейс Николета Матара са оценили загубата си на 2 милиона евро, а материалните вреди са посочени в леи. За 50 хиляди евро морални вреди претендира и един от тежко ранените.

Сумата за морални и имуществени вреди против турския водача на рейса, който катастрофира на 6 август край село Куцина, Дженгиз Джан и застрахователната компания, която следва да бъде привлечена като цивилен ответник, занапред ще се усилват. 

Делото е планувано за 20 януари следващата година във Великотърновския областен съд. Експертизи демонстрираха, че рейсът се движил със скорост от 130 км/ч. при позволени 80 км/ч. При злополуката починаха четирима румънски и турски жители, а осем бяха тежко ранени. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР