Рекорден брой новозаразени от началото на пандемията отчете Кипър във

...
Рекорден брой новозаразени от началото на пандемията отчете Кипър във
Коментари Харесай

Кипър отчете рекорд в броя на случаите с коронавирус

Рекорден брой новозаразени от началото на пандемията регистрира Кипър във вторник. Спешни ограничения за ограничение на коронавирусния гърмеж разискват на изключителна среща през днешния ден здравният министър Михалис Хаджипанделас и членовете на Научния съвещателен комитет.

2241 нови позитивни случаи от направените близо 100 000 теста разгласи Министерството на здравеопазването във вторник. Това е най-високото им равнище от началото на пандемията. Предишният връх бе подложен единствено ден по-рано, в понеделник, с 1925 новозаразени.

На фона на този скок хоспитализацията се резервира на постоянни ниски равнища. 168 пациенти с ковид са в лечебните заведения във вторник, като 81% от тях не са имунизирани.

Рязкото увеличение на коронавирус случаите и вероятни спомагателни ограничения за прекъсването му са във фокуса на изключителното съвещание през днешния ден на здравния министър Михалис Хаджипанделас и членовете на Научния съвещателен комитет.

На масата за решения се чакат оферти, които да предотвратят ново експлоадиране на пандемията, като в същото време запазят празничната новогодишна атмосфера.

Сред разновидностите са ограничавания на събиранията - както фамилни, по този начин и във високорискови зони като питейни заведения и нощни клубове, където в последните дни са открити вериги от коронавирус случаи. Предвижда се по-строга здравна рамка за местата за развлечения, като тестванията са належащо изискване за тях. Възможно е увеличение на отдалечената работа в обществения и частния бранш.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР