Рекорд по посещаемост на футболен мач за жени отново бе

...
Рекорд по посещаемост на футболен мач за жени отново бе
Коментари Харесай

На Камп Ноу поставиха нов рекорд по посещаемост на женски футболен мач

Рекорд по посещаемост на футболен мач за дами още веднъж бе подложен на стадион "Камп Ноу " в Барселона. 91 648 фенове изгледаха успеха на Барселона над Волфсбург с 5:1 в полуфинален мач от Шампионската лига за дами. С това бе усъвършенствано предходното достижение за посещаемост при дамите, сложено единствено преди три седмици, когато 91 553 фенове изпълниха "Камп Ноу " за дуела на Барселона с Реал Мадрид в женското "Ел Класико ".

Барселона, която доближи до полуфиналите на Шампионската лига след победа с общ резултат 8:3 над Реал, стартира съвършено и поведе с гол на Айтана Бонмати в третата минута.

Домакините удвоиха преднината си седем минути по-късно, когато Каролине Хансен означи гол против някогашния си клуб с удар в горния ляв ъгъл, до момента в който Хенифер Ермосо и Алексия Путеяс прибавиха по един гол и направиха 4:0 преди почивката.

Халфът на Волфсбург Джил Рурд означи 25-ия си рожден ден с попадение за гостите в 70-ата минута, като голът беше доказан след обзор с ВАР (система за видеонаблюдение).

Носителката на Златната топка Путеяс вкара втория си гол в мача от дузпа в 84-ата минута за крайното 5:1 и направи задачата на Волфсбург за реванша повече от сложна.

В другия полуфинал в неделя Олимпик Лион ще се изправи против Пари Сен Жермен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР