Реконструкцията на ул. Даме Груев ще бъде завършена до края

...
Реконструкцията на ул. Даме Груев ще бъде завършена до края
Коментари Харесай

Ул. „Даме Груев” готова за Коледа, ако времето позволи

Реконструкцията на ул. „ Даме Груев ” ще бъде приключена до края на годината, в случай че времето разрешава през декември да се поставя асфалт. Това предвижда през вчерашния ден шефът на компания „ Парсек Груп ” Бончо Бонев, като добави, че другото изискване е да има задоволително средства за осъществяването на публичната поръчка. Парите, планувани за тази година, към този момент са усвоени и с решение на Общинския съвет за обекта са обезпечени 1,5 млн. лв., планувани в бюджета за 2023 година

„ Поискали сме и индексация, тъй като всички строителни материали, както и горива са поскъпнали фрапантно ”, каза  Бонев. 

Строителите работят сега сред ул. „ Охрид ” и „ Тодор Александров ”, където към този момент е отстранен паважът и старите тротоарни плочки. Паветата са закарани в базата на компанията в Катуница. Според правилата  изпълнителите са длъжни да съхраняват материала и да го дават против документ на Община Пловдив, когато оттова го изискат.



В участъка  ще бъдат сменени два водопровода - магистрален и хранителен, а също по този начин и три клона на канализация. Пътят около бившето кино „ Въстаник ” (сега читалище „ Христо Ботев ”) до кръстовището с ул. „ Пере Тошев ” ще бъде с един метър по-тесен от останалата част на улицата, т.е. 11 метра - 4 платна по 2,75 метра. Разширението взима северния  тротоар (откъм киното), което значи, че пешеходците ще минават през терасата. " От двете страни  на терасата ще бъдат построени рампи с комфортен за прекосяване надолнище ", обясни  Бончо Бонев. Решението е взето още при подготовката на плана, който беше утвърден от всички инстанции, в това число от КАТ.

След кръстовището с ул. „ Пере Тошев ” габаритът на пътното платно на ул. " Даме Груев "   още веднъж става 12 метра до Кукленско шосе, както в първия сектор от бул. „ Македония ” до ул. „ Охрид ”. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР