Рекламирането на малък бизнес се намира на границата между науката

...
Рекламирането на малък бизнес се намира на границата между науката
Коментари Харесай

Използвай само едно съобщение!

Рекламирането на дребен бизнес се намира на границата сред науката и импровизацията. Ръководителите на дребните компании постоянно не помнят един от главните му правила: без значение от размера на бизнеса, разбирането на законите на рекламата може да донесе огромни награди.

Базисните правила на рекламирането на млакия бизнес не са доста. Даръл Зохорски в действителност ги обобщава до 6 в sbinformation.about.com. Според него те са:

1. Винаги използвайте единствено едно известие. Рекламата, която поражда висока степен на отговор съдържа едно само обръщение. Например известието на марката NordicTruck`s, което я направи известна измежду потребителите, бе „ Най-добрите в света уреди за аеробни извършения “. То е простичко, ясно и притегля вниманието. Тези качества са значими и за маркетинга с имейли. В рамките на 3 секунди или даже по-малко неговите послания би трябвало да се схващат и да бъдат комуникирани.

2. Добавете надежност.  Вече като че ли стана част от естествената човешка природа да не се има вяра на рекламата. Твърденията в маркетинга би трябвало да бъдат същински и достоверни. Рой Х. Уилямс, създател на бестселъра „ Магьосникът на рекламите “ ( “Wizard of Ads ”) акцентира, че всяко изказване в рекламата, което клиентът възприема като откровена неистина или метод той да бъде манипулиран, е ужасяваща загуба на пари и в действителност основава противоположния резултат – отблъсква от офертата на компанията.

3. Тествайте всичко . Голямият бизнес има по-голям дял от средства, които може да си разреши да загуби, без да загине. Малкият бизнес не разполага с този разкош. Използвайте онлайн ваучери, QR кодове, принадлежности за премерване на заглавията, времето и мястото, в които е сложена вашата реклама. Пробвайте единствено една концепция в едно несъмнено време и в една медия. Това може и да не е комплицирана процедура. Например да питате всеки клиент в продължение на няколко седмици по какъв начин е схванал за бизнеса ви.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР