Режисьорът Александър Морфов очаквал да бъде уволнен. Това стана ясно

...
Режисьорът Александър Морфов очаквал да бъде уволнен. Това стана ясно
Коментари Харесай

Морфов: Хидрата се впила в държавата. Така повече не може да се живее!

Режисьорът Александър Морфов очаквал да бъде уволнен. Това стана ясно от думите му в изявление, излъчено през днешния ден по bTV. „ Войната сред мен и в лицето Василев продължава към този момент три месеца и половина и аз чакам от дълго време той да употребя всичките си номенклатурни и административни сили, с цел да ми уволни от театъра “, сподели той. „ Така повече не може “, безапелационен е режисьорът.

Морфов бе дисциплинарно уволнен от Народния спектакъл „ Иван Вазов “ преди дни след няколкомесечен скандал с управата на театъра.

Скандалът стартира на 29 октомври, когато в символ на митинг Морфов надраска вратата на кабинета и изкърти табелката с името на Велислава Кръстева – тогава пиар на театъра, а преди този момент дълготраен пиар на Движение за права и свободи, двукратно народен представител от партията и доближена до нейния почетен ръководител Ахмед Доган. Конкретният мотив за гнева му бе видео от изборите на 2 октомври, в което Кръстева съпровожда Доган до изборната секция.

На 28 февруари Морфов бе дисциплинарно уволнен от Народния спектакъл, а Велислава Кръстева заяви че от 1 март няма да е част от екипа на театъра.

„ Трябва да си осмислим живота, хора “, прикани режисьорът. „ Изпиха ни силите “, безапелационен е Александър Морфов.

По думите му, Морфов е бил уволнен „ с ченгеджийски номера “. Дори бил привикан в полицията на разпит дружно със брачната половинка си актрисата Рени Врангова. Той подсети, че е признал, че е създател на надписите по вратата на Велислава Кръстева и посочи, че митингът му е против това намесата на политиката в театъра.

Той схванал, че е станал „ доста значим “ в страната след митинга против назначението на Велислава Кръстева за пиар на театъра по писанията в жълтите медии.

„ Всякакви вероятни форми на словоблудство се изляха против мен със страшна мощ. В началото не обръщах внимание, тъй като доста обичам китайската сентенция „ какво може да мисли дървото за кучетата, които пикаят по него “. Но кучетата станаха доста и по тази причина взех решение че би трябвало да кажа нещо за всички тях и за всички останали, които сме на дървото. Те и всичко хора би трябвало да схванат, че по този начин повече не може да си живее и би трябвало да си осмислим живота, хора. Продължаваме да бъдем в сянката на уродливо ръководство към този момент продължение на толкоз доста години. Хидрата се впила в страната и смуче кръвта на естествените хора “, счита Морфов.

По думите на режисьора обстановката в Народния спектакъл е едно мини копие на обстановката в цялата страна:

„ Един самопровъзгласил се деспот, който ръководи с всичките номенклатурни и писалищен номера, унижава хората, освобождава тези, които не му трябват, назначава други. Целия уред там е извърнат наобратно с неговите хидри, които подслушват, гонят унижават. Разбира се, неговият огромен ход беше това, че ги купи-направи им заплатите три пъти по-големи, даде им награди сред 8000 и 18 000 лева “, сподели още той.

„ Театърът би трябвало да е самостоятелен “, посочи Морфов като упрекна Васил Василев, че е подвластен от Движение за права и свободи и другите ръководещи. Според него над шефа на Народния спектакъл има чадър и заподозря президента и Движение за права и свободи. „ Липсата на морал и съвест се оказа печеливша тактика за кариеристите “, съобщи режисьорът.

Геният на измяната се е родил в България, акцентира Александър Морфов. Ние сме най-търпеливата нация, а гневът на българина угасва след третата ракия в кръчмата, добави той.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР