Регистриран е още един случай на коронавирус в София, с

...
Регистриран е още един случай на коронавирус в София, с
Коментари Харесай

Мутафчийски поиска отделения за коронавирус във всяка една болница и още лаборатории

Регистриран е още един случай на ковид в София, с което към този момент има 202 болни, заяви шефът на Националния действен щаб военачалник Венцислав Мутафчийски. Той посочи, че случая не е клиничен. Според него това не е успокояващо, защото се гледа общия брой на инфектирани за деня. Това не демонстрира наклонност, тренда е покачващ се.

Мутафчийски съобщи, че през днешния ден министърът на опазването на здравето ще издаде заповед за отделяне във всяка една болница на отделения за ковид инфектирани и за опция за отделяне на интензивни кревати, които изискват кислородотерапия и реанимационно лекуване при тежки затруднения, изясни Мутафчийски.

Ще бъдат разкрити нови лаборатории в София, Пловдив, Плевен, Бургас. Лабораториите работят непрекъснато. От щаба благодариха на спонсорите, които купуват реактивите.

Продължават даренията към Министерство на здравеопазването или съответно към самите лечебни заведения. Около 500 теста за ковид са закупени единствено със средства на страната, останалите 6000 теста са със средства на донори, добави ръководителят на оперативния щаб. Той е призовал донорите да подкрепят лечебните заведения в провинциите.

При множеството пациенти с ковид има сухота в устата, все едно имат непознато тяло в гърлото си, от това се оплакват много пациенти. Но като цяло признаците са висока температура, посинели устни, което е поради дихателна непълнота, находката със слушалка и сатурацията, която е доста показателна, тъй като в случай че излезе към 89-90% наложително би трябвало да влезе индивидът в болница, сподели още ръководителят на оперативния щаб.

Още не сме в четвъртия стадий, когато имам трайно разпространяване на ковид у нас, желаеме да го забавим, седмица време е нужна за увдояване на случаите. Колкото по-бавно се удвоят, значи ограниченията работят, съобщи шефът на Националния център за заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев

Мутафчийски разясни и какви са хипотезите интернационалните водачи и авиопревозвачи. Едната е, когато се прибират за малко те би трябвало също да попаднат в обществена изолираност. Втората е, когато идва и не се планува неотдавнашен курс тогава е под карантина 14 дни. Третата е задграничните водачи би трябвало в границите на 12 или 24 часа да изоставен страната. Те не стопират където си желаят и са ескортирани. Същото важи и за нашите авиопревозвачи. Тактиката на работодателя би трябвало да е надежна изолираност, съобщи Мутафчийски.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР