Регистрациите на нови селскостопански трактори у нас отново тръгват надолу,

...
Регистрациите на нови селскостопански трактори у нас отново тръгват надолу,
Коментари Харесай

Пазарът на земеделска техника се раздвижва

Регистрациите на нови селскостопански трактори у нас още веднъж потеглят надолу, само че при останалите машини се следи продължаваща позитивна наклонност, почнала при започване на 2021 година Това сочат данните от обичайна информация на Контрол и техническа ревизия към Министерство на земеделието за новите регистрирани машини у нас през първото тримесечие на годината.

Според статистиката, новите колесни трактори, регистрирани от началото на годината, са 315. Това значи 62 броя по-малко по отношение на същия интервал на предходната година или -19,68 %. Интересно е да се означи, че през първото тримесечие на 2022 година тракторите са отбелязали растеж от 26,51 % по отношение на 2021 година, когато стойностите най-накрая потеглиха нагоре след няколкогодишен спад.

При зърнокомбайните разликата с януари-март 2022 година е единствено 6 броя или 31 нови регистрирани машини от началото на тази година (+24 %). Макар числата да не са впечатляващи, би трябвало да се подчертае, че през 2019 година за същия интервал бяха регистрирани единствено 6 машини, тъй че растежът е явен.

Телескопичните товарачи също съумяха да задържат позитивната наклонност през първото тримесечие на актуалната година с 91 нови регистрирани машини или с 33,82 % нагоре по отношение на 2022 година, когато са били 68.

При челните товарачи числата най-накрая още веднъж потеглят нагоре и това е категорията, която бележи най-голям растеж за януари-март 2023 г.  65 новорегистрирани машини от началото на годината или с 25 % повече от същия интервал на 2022 година, когато са били 52.

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР