Регионалното управление по образование в Монтана отправи редица искания за

...
Регионалното управление по образование в Монтана отправи редица искания за
Коментари Харесай

РУО-Монтана отправи редица искания за безопасност около училища в региона

Регионалното ръководство по обучение в Монтана насочи редица претенции за обезпечаване на безвредни условия за децата към учебни заведения в района. Това стана на постоянното съвещание на регионалната комисия  по сигурност на придвижването по пътищата, което се организира през вчерашния ден под председателството на зам.-губернатора Кирил Делев. В съвещанието  участие  взеха представители  на общините в региона, ОДМВР, РДПБЗН БЧК, РУО, представител на  браншовата организация на инструкторите, СБА, РЗИ и Окръжна прокуратура, както и  представители на Дирекция „ АКРРДС “ към Областната администрация Монтана.
Поискано бе улиците към Трето и Четвърто ОУ в Монтана да бъдат направени еднопосочни. От ръководството по обучение настояха още зa oбезопасяване улицата пред ФСПГ и ПГЛП в Монтана, като бъдат сложени железни ограждения на тротоара пред основния вход. Друго искане е да се ограничи скоростта по ремонтираната ул. „ Индустриална “, чрез повдигната пешеходна пътека, защото трафикът е натоварен и от там пресича главния поток възпитаници. От РУО желаеха също светофарът на бул. „ Ал. Стамболийски “ и бул. „ Христо Ботев “ да бъде включен в работен режим в интервала, когато учениците се придвижват към учебно заведение.
Отправени бяха претенции и от образователни заведения отвън регионалния град. На съвещанието стана ясно още, че междинното учебно заведение в село Якимово има потребност от два броя знаци за ограничение на скоростта. Четвърто ОУ в Берковица пък сигнализира за неприятно положение на улиците в близост и липса на изкуствени неравности пред входа на школото.
На срещата вниманието на специалистите бе ориентирано още към проблем пред детска градина „ Слънчице “ в Монтана. След ремонт на пътя там са се образували дълбоки дупки на асфалта.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР