Регионалното управление на образованието в Пловдив обяви конкурси за директори

...
Регионалното управление на образованието в Пловдив обяви конкурси за директори
Коментари Харесай

Търсят нови директори в 38 училища в Пловдив и областта

Регионалното ръководство на образованието в Пловдив разгласи състезания за шефове в 38 учебни заведения в града и региона. Причината е пенсионирането на досегашните титуляри. Сред тях са Иван Пенев от НУ " Христо Ботев " и Красимир Ангелов от ОУ " Алеко Константинов " и Елена Александрова на СУ “Никола Вапцаров”,

Документи се одобряват от на следващия ден на място в РУО или на е-поща: [email protected]. Крайният период на подаването им е 8 август.

Кандидатите би трябвало да жители на България, или друга страна членка на Европейския съюз. Могат да бъдат и от страна, сключила междудържавна конвенция, дълготрайно пребиваващи у нас жители на трети страни, получили право на достъп до пазара на труда. Те не може да са сложени под забраняване.

Трябва да имат тапия за висше обучение (степен магистър) по професионално направление от класификатора, както и документ, удостоверяващ нужния стаж. Те не би трябвало да не страдат от болести и отклонения, които заплашват живота и здравето на децата и учениците, да нямат наложено дисциплинарно наказване „ уволняване “ и да не са осъждани. Освен това са длъжни да показват идея за ръководството на учебното заведение, което желаят да управляват за три години.

Конкурсът ще бъде в два стадия – писмен изпит, включващ решение на тест и проблеми, и отбрана на идея за стратегическо ръководство на образователното заведение.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР