Регионалното управление на образованието и Първа езикова гимназия от град

...
Регионалното управление на образованието и Първа езикова гимназия от град
Коментари Харесай

Търновската гимназия по туризъм обра наградите на национален конкурс за Васил Левски

Регионалното ръководство на образованието и Първа езикова гимназия от град Варна, със съдействието на Общонароден български комитет „ Васил Левски “, Фондация „ Българска памет “, Община Варна и Регионалния исторически музей на града проведоха Национален исторически конкурс и конференция на тематика „ 180 години от рождението на Васил Левски – 180 години величие “.

В конкуренцията са се присъединили над 500 участници с самостоятелни и екипни разработки в направленията – доклад; историческо или философско есе; компютърна презентация/филм; музикално осъществяване или драматизация.

Безапелационен победител в категорията компютърна презентация/филм е ПГ по туризъм „ Д-р Васил Берон “, Велико Търново, откакто и на първо, и на второ място са филмите на възпитаници от гимназията.

„ На кладата на свободата “ е видеото, заело първо място. То е дело на Стефан Филев, възпитаник от XIв клас, компетентност „ Организация на туризма и свободното време “ и Надежда Иванова от XIб клас, компетентност „ Кетъринг “. Ръководители на учениците са учителите Бистра Стефанова, по история и цивилизация и инж. Славка Проданова, по стопански предмети.

На второ място се класира видеото „ Обещаваме ти, Апостоле! “, създадено от Янислав Василев и Таня Тодорова, възпитаници от XIг клас, компетентност „ Кетъринг “ с началник инж. Славка Проданова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР