Регионалното министерство ще създаде единен регистър по устройство на територията.

...
Регионалното министерство ще създаде единен регистър по устройство на територията.
Коментари Харесай

Напредък: Създават единен регистър по устройство на територията

Регионалното министерство ще сътвори обединен указател по устройство на територията. Той ще сплотява в себе си всички регистри, водени от министерството, Дирекцията за народен строителен надзор, регионалните администрации, общинските администрации и администрациите на регионите в градовете с районно разделяне. Това е една от признатите от държавното управление промени в Закона за устройство на територията, с които се цели възстановяване на административното обслужване и понижаване на административната тежест за жителите и бизнеса.

В регистъра ще се разгласяват позволения за слагане на преместваеми обекти, рекламни, осведомителни и монументално-декоративни детайли и заповеди за премахването им, позволения за разработване на устройствени проекти и техните промени, актове за одобряването им, както и позволения за градеж. Регистърът ще съдържа също удостоверения на консултантите, извършващи оценяване на сходството на капиталовите планове и/или практикуване строителен контрол, механически паспорти на градежите, актове за въвеждане в употреба на градежите и заповеди за унищожаване на противозаконни градежи.

Регистърът ще бъде интегриран с порталите за отворени и за пространствени данни. Всички данни в него ще са налични по електронен път. Ще се дадат лимитирани права за прилагане на обособена информация, без опция за промени от жителите.

Условията и редът за издание на информация в единния указател и за поддържането й в настоящ тип ще бъдат избрани с разпоредба на Министерския съвет. До неговото основаване издадените актове ще се разгласяват по досегашния ред.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР