Регионалният министър Гроздан Караджов е разпоредил проверка на ВиК -

...
Регионалният министър Гроздан Караджов е разпоредил проверка на ВиК -
Коментари Харесай

МРРБ проверява ВиК Пловдив за покупката на УАЗ-ки

Регионалният министър Гроздан Караджов е разпоредил инспекция на ВиК - Пловдив във връзка информацията за социална поръчка за закупуване на уазки на стойност 540 000 лв. и инхаус процедурите за закупуване на техника. Министърът уточни, че е научил нощес за тези проблеми.
Пловдивският народен представител от " ИТН " Тошко Йорданов също взе отношение през днешния ден по тематиката.

„ Аз съм убеден, че министерството ще направи доста бързо инспекция на изнесената информация и ще вземе незабавно ограничения, т.е. няма да трае дълго във времето. Иначе персоналното ми мнение е, че този този човек не е за този пост – там, където се намира сега “, сподели Йорданов, който посети Областната администрация.

Обществената поръчка за покупката на УАЗ-ки от Русия е в рамките на естественото и позволеното от Агенцията за публичните поръчки. Това разгласи пред Радио Пловдив представителят на ВиК-Пловдив Антон Гълъбов. Той изясни, че публичната поръчка е готова през месец януари тази година, а Агенцията за публични поръчки я е одобрила на 3 февруари. Към тази дата не е имало никъкви обструкции поръчката да бъде осъществена, акцентира Гълъбов. Той добави, че договорът с компанията реализатор е подписан през април. Въпреки това, процедурата не е финализирана, защото от ВиК-Пловдив не са оповестили контракта. “Оставаме отворени за дефинитивно мнение от Агенцията за публични поръчки, Министерството на районното развиване и благоустройството и Холдинг „ ВиК “, съобщи Антон Гълъбов. По думите му, договорът може да бъде преустановен или удължен, според от мненията на тези институции.

„ Няма смисъл да се търсят някакви странности и несоътветствия във връзка с глобите от Русия, защото процедурата не е финализирана “, акцентира Антон Гълъбов.

Договорът за тази социална поръчка би трябвало да бъде преустановен, счита представителят на водното сдружение в Пловдив. Той категорично акцентира, че това е негово персонално мнение, а не на пловдивското водно сдружение.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР