Регионалният исторически в се сдоби с част от плата, който

...
Регионалният исторически в се сдоби с част от плата, който
Коментари Харесай

Русенският музей се похвали с плат от опакованата Триумфална арка

Регионалният исторически в се снабди с част от плата, който беше употребен за пакетирането на Триумфалната арка в Париж като част от плана “Триумфалната арка. Опакована “, похвалиха се от културната институция в града.

Покриването на арката се случи по план на художниците Кристо и Жан-Клод. Христо Явашев - Кристо, роден в България, емигрира във френската столица през 1958 година и отсяда покрай Триумфалната арка. В Париж среща Жан-Клод. Първоначалната концепция за пакетирането на Триумфалната арка на Кристо и Жан-Клод датира от 1961г.
свързани новини7298на 16.10.20211651на 05.10.2021
През 1962г. е основан фотомонтаж на пакетирането, само че по този начин и не реализира концепцията. Жан-Клод умря през 2009 година, само че Кристо съвсем доживя да види арт плана си осъществен. Той умря през май 2020 година в Ню Йорк на 84 години.

Опаковането на арката от времето на Наполеон с 25 хиляди кв. м. рециклируем сребристо-синкав полипропиленов плат, наобиколен с 3000 метра алено въже, коства 14 млн. евро, а в работата по плана са взели участие към 1000 души.

Временната арт апаратура можеше да се види за 16 дни - от 18 септември до 5 октомври 2021 година, след което паметникът още веднъж беше разкрит за възпоменателните церемонии за Деня на примирието през ноември.
свързани новини1737на 19.09.2021
Арт планът е основан в съдействие с Центъра за национални монументи – държавната организация, отговаряща за музеите във Франция, и в съгласуваност с управляващите в Париж, финансиран е само с приходите от продажби на изкуството на Кристо.

Парчето плат, което се съхранява в музея, е донесено от Венцеслав Петков, организатор в отдел “Природа “. Той е посетил и видял онлайн опакованата арка и е решил да придвижи парченце от преживяването като донесе и подари на музея парчето плат с размери 7/7 см., написа " Дунав мост ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР