Регионалните структури на Министерството на образованието и науката ще инициират

...
Регионалните структури на Министерството на образованието и науката ще инициират
Коментари Харесай

Започват допълнителни разговори с родители и учители заради слуха за принудително отнемане на деца

Регионалните структури на Министерството на образованието и науката ще предизвикват спомагателни диалози с учители и родители по отношение на разпространяването на дезинформация измежду учениците и техните фамилии, обвързвана с изрично погрешни изказвания за наложително лишаване на деца.
Това е решението, което Министерството на образованието и науката (МОН) е взело, като опция за справяне с рецесията с назряващия ромски проблем, при който родители взимат децата си от учебно заведение и не желаят да ги пускат да излязат. От ведомството са безапелационни, че не може да се допусне образователните заведения да бъдат обект на такава офанзива, чиято цел е основаване на напрежение и втълпяване на страхове .
" В същото време можем да го считаме и за целенасочена офанзива към една от най-важните задания пред просветителната система и напъните на цялата общественост – всяко дете да посещава учебно заведение. Призоваваме при подозрения и терзания родителите да се обръщат за информация и подпомагане към институциите – учебно заведение, районно ръководство на образованието, структури на МТСП и Министерство на вътрешните работи.
МОН е алармирало способените органи за получените сигнали за проведени акции по отписване на възпитаници от учебни заведения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР