Регионалната здравна инспекция, Центровете за спешна медицинска помощ и лечебните

...
Регионалната здравна инспекция, Центровете за спешна медицинска помощ и лечебните
Коментари Харесай

Ваксинацията срещу COVID-19 на трудноподвижните лица продължава

Регионалната здравна ревизия, Центровете за незабавна здравна помощ и лечебните заведения в страната ще продължат да реализират имунизация против COVID-19 на трудноподвижни лица и след отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура.

Всеки жител, който желае да му бъде сложена ваксина, може да отиде в имунизационните пунктове в лечебните заведения и районните здравни инспекции. Остава и опцията трудноподвижните хора и лицата, коитио живят в труднодостъпни и отдалечени региони, да бъдат имунизирани от мобилните екипи, образувани от РЗИ, ЦСМП и лечебните заведения в страната.

Към 1 март 2022 година са ваксинирани общо 25 604 трудноподвижни жители и лица, живеещи в труднодостъпни и отдалечени региони.

Желаещите да бъдат ваксинирани против ковид и попадащи в съответните категории жители могат да се свържат със съответното РЗИ, с цел да бъде планувана имунизацията им от мобилен екип на здравната ревизия, на ЦСМП или на лечебно заведение, съгласно основаната в региона организация.

Актуална информация за активността на имунизационните пунктове на територията на съответната може да бъде открита на интернет страниците на РЗИ, а информация за опциите за имунизация на трудноподвижни хора и живеещи в отдалечени региони – на уеб страницата.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР