Регионалната здравна инспекция извърши проверка за козметични продукти, неотговарящи на

...
Регионалната здравна инспекция извърши проверка за козметични продукти, неотговарящи на
Коментари Харесай

Откриха азбестови влакна в козметични продукти

Регионалната здравна ревизия извърши инспекция за козметични артикули, неотговарящи на законовите условия. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Велико Търново от Инспекцията. С писмо Министерство на здравеопазването е подало информация за получени известия по Системата на Съюза за бърз продан на информация (GRAS-RAPEX) за рискови артикули, открити на територията на Холандия, като се показва Република България в страни на местоположение. Първата от тях е за артикул за гримиране (Make up), Комплект „ сенки “ „ Shadow and Highlight kit “ , с марка „ Clair,s “.
Съгласно информацията в известието, продуктът за гримиране се състои от 8 разнообразни цвята, подложен в кутия 12 х 20 см. Няма посочена страна на генезис. Второто предизвестие още веднъж е за артикул за гримиране – „ Clair,s Compact powder “, с марка „ Clair,s “. Съгласно информацията в известието, продуктът е подложен в кръгла кутия с диаметър 10 см, в транспарантна опаковка. Страна на генезис на продукта – Китай.
За нотифираните козметични артикули е открито съществуване на азбестови нишки, което е в противоречие с условията на т. 762 от Приложение II „ Списък на веществата, неразрешени в козметични артикули “ на Регламент (ЕО) № 1223/2009 по отношение на козметичните артикули и регистриране 6 от Приложение XVII на Регламент 1907/2006.
В интервала 19 април – 27 април чиновниците в Дирекция „ Обществено здраве” на РЗИ – Велико Търново са направили общо 26 инспекции за търсене на горецитираните рискови артикули. Проверени са обекти, където е допустимо съхранението и предлагането им – в магазини и щандове за козметични артикули, и в козметични студия. При осъществените инспекции не се откри съществуване на търсените рискови артикули.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР