Регионалната избирателна комисия във Враца обяви, че е в пълна

...
Регионалната избирателна комисия във Враца обяви, че е в пълна
Коментари Харесай

РИК-Враца е в пълна готовност за изборите в неделя

Регионалната изборна комисия във Враца разгласи, че е в цялостна подготвеност за идните избори за народни представители тази неделя. 
325 са секциите в региона, сподели представителят на РИК Силия Иванова, като включително влизат и спомагателните СИК-ове, които ще бъдат разкрити в пандиза, в здравните заведения и домовете за остарели хора. 25 пък са секциите с преносими изборни кутии, в които ще гласоподават хората със усложнения в напредването. 
Машините ще дойдат по график на „ Сиела Норма “ на следващия ден, дружно с материалите за СИК-вете. В 86 секции в региона ще може да се гласоподава единствено с хартиена бюлетина, а останалите ще бъдат оборудвани и с машини, с цел да може всеки самичък да вземе решение по какъв метод да упражни вота си. 
Броят на гласоподавателите в региона е 152 333. Осигурен е задоволителен брой хартиени бюлетини в запас - 153 800, тъй че гласоподавателите са изцяло обезпечени, казахаоще от РИК. 
500 служители на реда ще наблюдават за сигурността по време на вота. Ще бъде обезпечена жива защита още в деня преди изборите, с цел да се подсигурява сигурността на постройките. 
Не се чака да има сигнали за бомби, които да попречват изборния развой, споделиха още от РИК. До момента в област Враца не са регистрирани закани, по тази причина такива в деня на вота са малко евентуални. Все отново, при положение на сигнал, ще бъдат взети нужните ограничения. Служителите на реда ще работят оптимално внимателно, с цел да не попречват изборния развой. 
Институциите са се погрижили и за всички останали вероятни пречки. Служителите на противопожарните служби също ще са накрак в деня на вота, при положение на непредвидени произшествия. Осигурени са спомагателни генератори, в случай че има проблеми с електрозахранването. 
В събота ще бъдат раздадени телефоните, с които да  бъде обезпечено видеонаблюдение в действително време. В обитаемоте места, в които няма връзка с интернет, записите ще се вършат офлайн и ще бъдат налични за инспекция. 
Броенето на бюлетините ще се извърши във фоайето на Драматично-кукления спектакъл, като и там са взети всички нужни ограничения за обикновено протичане на изборния развой. 
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР