Регионалната инспекция по околната среда и водите във Враца е

...
Регионалната инспекция по околната среда и водите във Враца е
Коментари Харесай

РИОСВ одруса с актове билкари от Врачанско

Регионалната ревизия по околната среда и водите във Враца е глобила билкари за нарушавания на Закона за лечебните растения, научи организация BulNews. 
През миналия месец били формирани два акта на физически лица. Единият е след инспекция на билкозаготвителен пункт в село Михайлово. Установено било, че през миналата година са събрани и осъществени в свежо положение към 300 кг цвят бъз и към 300 кг лист черница. За използването на цвят бъз не е показано и няма издадено разрешително, според Закона за лечебните растения.
Другата глоба била наложена след осъществена инспекция на билкозаготвителен пункт в село Игнатица. Еколозите установили, че за употребените през настоящата година билки от типовете липа и шапиче не са показани и няма издадени позволителни, според Закона за лечебните растения.
По тази причина билкарите били глобени с санкции. 
През месец  декември от специалистите на РИОСВ-Враца са осъществени общо 33 инспекции, като са тествани 29 обекта, извършващи активност на територията на региона. С констативни протоколи са дадени 6 наставления.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР