Реформите в здравеопазването не винаги зависят от бюджета и не

...
Реформите в здравеопазването не винаги зависят от бюджета и не
Коментари Харесай

Симидчиев: Здравната профилактика ще облекчи натоварването на системата

Реформите в опазването на здравето не постоянно зависят от бюджета и не могат да стартират занапред, те са един непрекъснат развой. В момента сме в условия без бюджет, тъй като служебното държавно управление не пожела да внесе подобен в предишния парламент. Ето за какво се надявам да се образува ръководещо болшинство, което да одобри бюджета за тази година. Това съобщи в ефира на Nova News претендентът за депутат от обединението " Продължаваме промяната - Демократична България " доцент доктор Александър Симидчиев.

Той означи, че по-важно от парите за опазване на здравето е да има фокус върху предварителната защита и профилактиката.Там би трябвало да са ориентирани нашите старания, а за това би трябвало целенасочена тактика. Не е единствено въпрос на пари, би трябвало да имаме ясна идея какво желаеме да променим.

Разбира се, общопрактикуващите лекари ще имат съществена роля, само че би трябвало да ангажираме и образованието, тъй като това значи смяна на настройките по отношение на несъразмерното хранене, тютюнопушенето, използването на алкохол, опиатите, разяснява доктор Симидчиев. По думите му измежду главните цели в предизборната стратегия на ПП-ДБ в областта на опазването на здравето, с изключение на предварителната защита и профилактиката, са достъп до качествени грижи и решение на кадровия проблем.

По отношение на последния проблем Симидчиев уточни, че повдигането на възнагражденията на лекарите и медицинските експерти е основен съставен елемент за задържането на фрагментите в страната. На въпрос дали има опция за общо ръководство с ГЕРБ-СДС претендентът за народен представител отговори, че първоначално би трябвало да се види какви ще са резултатите от изборите, само че бе безапелационен, че е извънредно неотложно в България най-сетне да има постоянно ръководство.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР