Реформите няма да ощетят по никакъв начин хората с тежки

...
Реформите няма да ощетят по никакъв начин хората с тежки
Коментари Харесай

Зам.-здравният министър успокои хората с увреждания

Реформите няма да ощетят по никакъв метод хората с тежки болести, даде обещание в „ Здравей, България” по NOVA зам.-министърът на опазването на здравето Светлана Йорданова.

„ Екипите, които работеха по основаването на новата методика за оценката на здравната експертиза, се състои от лекари от Националната експертна лекарска комисия и от национални консултанти по съответните болести. Тяхната единствена задача е била тази методика да бъде осъвременена”, уточни тя.

Йорданова е безапелационна, че смяната се прави в посока на това хората, които в действителност имат потребност от поддръжка от страната, да бъдат оптимално обезпечени.

„ За да може един човек със междинна степен на увреждане да бъде сигурен, че той ще попадне в избрана група, тези проценти са заковани. Отсега нататък няма да зависи от лекарите в ТЕЛК какъв % ще постановят. Това ще зависи само и единствено от здравната документи. Голяма илюзия, в която са въведени хората с увреждания, е това, че се взима поради единствено едно главно заболяване, а всички останали ще бъдат изключени. Това изрично не е така”, разясни Йорданова.

Според нея протестиращите пациенти са били съветвани от персони, които не са доброжелателни към измененията и гонят персонални ползи.

„ Хората с тежки болести няма да пострадат по никакъв метод. По новата методика всяко едно заболяване ще бъде с посочени проценти, тъй че индивидът с увреждане ясно ще знае кое от болестта му носи максимален функционален дефицит”, уточни зам.-здравният министър.

Тройно повече пари за трета група неработоспособност

Нов указател за хората с увреждания до края на 2018

Борисов разпореди ревизия на центровете за хора с увреждания

Майките влязоха при Борисов

Социалният министър: Не е реалистична безлимитната персонална помощ

Спряха интеграционните добавки на половин милион българи

Протестиращите майки се заканиха на "брутални дейности "

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР