Реформираме европейската политика в сферата на миграцията заедно с Чехия.

...
Реформираме европейската политика в сферата на миграцията заедно с Чехия.
Коментари Харесай

Реформираме политиката за мигрантите заедно с Чехия

Реформираме европейската политика в областта на миграцията дружно с Чехия. Това стана ясно от среща сред президента Румен Радев и ръководителя на Камарата на депутатите на Народното събрание на Чешката република Радек Вондрачек.

" България и Чешката република споделят редица общи позиции по основни въпроси в границите на Европейския съюз и нуждата от реформиране на европейската политика в областта на миграцията е една от тях ", съобщи президентът и подчертава, че доверието е учредено на историческите и културни връзки сред двата ни народа.

" Политиката на отворени порти за мигрантите към Европа нарушава единството в Европейския съюз. Тя лишава и страните, от които произлизат мигрантите, от вероятност за развиване и по-добро бъдеще ", настоя Радев. По думите му има потребност от взимане на превантивни ограничения на място още преди мигрантите да доближават до крайбрежията и границите на Европа.

Радек Вондрачек е единомислещ с президента за поддръжката си за възобновяване на традициите в динамичния туристически продан сред Чехия и България.

 Снимка 365425
Източник:

Да следваме положителните практики на чехите в индустриализацията , изиска Радев. Повече взаимни вложения пожела президентът.

Той благодари на Вондрачек за чешката поддръжка по някои основни за България позиции като Директивата за командированите служащи, битката в двойния стандарт при храните и запазването на Кохезионната политика в Европейски Съюз.

Двамата разискаха и вероятността за приемане на еврото и в двете страни.

" България и Чехия са близки сътрудници, които споделят редица общи позиции и по тази причина взаимната ни поддръжка е значима ", съобщи Радек Вондрачек. Чехия има интерес в усилването на икономическите връзки сред двете страни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР