Реформа в държавното финансиране на рекламата на българския туризъм зад

...
Реформа в държавното финансиране на рекламата на българския туризъм зад
Коментари Харесай

Голяма промяна в рекламата на туризма. Какво направи Зарица Динкова?

Реформа в държавното финансиране на рекламата на българския туризъм зад граница прави министър Зарица Динкова. Промените плануват унищожаване на всички медиатори в маркетинговите действия за чужбина. Първата стъпка бе оповестена в понеделник от туристическия министър Зарица Динкова.

Ведомството отвори процедура за кандидатстване, ориентирана към сдружения сред 21 черноморски общини и локалния туристически бизнес. Те ще се борят за общо 5 милиона лв., като би трябвало до 27 ноември да показват планове на стойност до 400 хиляди лв. всеки.
-->
Ако бъдат утвърдени, плановете ще се извършват през идващите 12 месеца и претендентите ще получат от страната 60% от цената им. Останалите 40% би трябвало да обезпечат или общините, или техните съдружници.

Това може да са туроператори, които употребяват въздушни превозвачи, може да са оператори на интернационалните летища или обекти от локалния туристически бизнес, а също и неправителствени организации, които разпространяват културно-историческото завещание на района.

Те обаче би трябвало да са подбрани по този начин, че да не се популяризират съответни места за настаняване, морски атракциони или места за хранене и забавление. В насоките за кандидатстване написа, че сходни планове няма да се финансират. Не се позволяват и компании, които са заявили пред Национален статистически институт, че имат под 500 лева доходи за 2021 и 2022 година, или въобще не са имали активност през тези две години.

Дейностите би трябвало да са ориентирани към увеличение на известността на дестинацията в Германия, Полша, Унгария, скандинавските страни и Англия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР