Референдумът за анулиране на Договора за добросъседство с България е

...
Референдумът за анулиране на Договора за добросъседство с България е
Коментари Харесай

Партиите в РСМ: Референдум за отмяна на Договора за добросъседство е антиевропейски

Референдумът за отменяне на Договора за добросъседство с България е референдум за преустановяване на европейската интеграция на Република Северна Македония и е в ущърб на жителите, съобщи президентът Стево Пендаровски след анонса на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ, че ще събира цивилен петиции за образуване на референдум за косвено унищожаване на българските условия от договарянията с Брюксел, предава скопският телевиионен канал " Сител “, съобщи. 

Подобно отношение има и министър председателят Димитър Ковачевски. Той споделя, че опозицията непрекъснато приказва за референдума поради партиен и персонален рейтинг. Ковачевски чака някои от опозиционните депутати да гласоподават " за “ конституционните промени, с които българите ще бъдат вписани в листата на държавнотворните нации.

Референдумът е недопустим и за най-силната албанска партия в РСМ – " Демократичният съюз за интеграция “. По-малките сътрудници Демократически съюз и ЛДП ще разгласяват мненията си в допълнение след направени разбори, а ДОМ не е за повреждане на Договора за добросъседство, само че е срещу двустранните въпроси да са част от преговорната рамка. От " Алианса на албанците “, които поддържаха френското предложение като съпротива, споделят, че те няма да бъдат спирачка за европейската интеграция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР