Редовното заседание на Народното събрание в сряда започна с размяна

...
Редовното заседание на Народното събрание в сряда започна с размяна
Коментари Харесай

Втори ден скандали между депутатите заради закриването на въглищните централи

Редовното съвещание на Народното събрание в сряда стартира с замяна на остри реплики и вълнения, които принудиха ръководителя на Народното събрание Вежди Рашидов да даде 15 минути отмора. Повод за безредиците се оказа декларация на " Възраждане " по отношение на ориста на въглищните централи.

Скандалът стартира, откакто от партията упрекнаха всички останали, че са подкрепили Плана за възобновяване и резистентност, който планува понижаване на въглищната енергетика в страната с 40% до 2025 година

От пленарната естрада Искра Михайлова от " Възраждане " насочи рецензии и към някогашната четворна коалиция, че е предрешила ориста на Маришкия басейн, чийто централи ще бъдат закрити. Тя посочи още, че останалите политически обединения не са се отзовали на тяхна покана за среща в Раднево по отношение на бъдещето на въглищната енергетика.

Михайлова поименно загатна депутата от Българска социалистическа партия и някогашен министър на труда в кабинета " Петков " Георги Гьоков. В опит да се отбрани той излезе на трибуната, само че в този миг зам.-председателят от " Възраждане " Цончо Ганев стартира да подвиква, че социалистът няма право да разяснява заявления.

" Тоз какъв е там, че ще ми държи звук ", обърна се Гьоков към ръководителя на Народното събрание и по-късно изясни, че като представител от района не е получавал никаква покана за среща в Раднево.

Веднага по-късно Ганев също реши да вземе думата, с цел да подлага на критика депутата от Българска социалистическа партия.

" Разбирам го изцяло, че на неговата напреднала възраст няма техническата опция да си преглежда имейлите, само че доста хубаво би било най-малко един някогашен министър да има обикновена софтуерна просветеност, тъй като друга няма, само че да си види имейла и да си види поканата ", съобщи той.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР