Редовното вземане на контрастен душ тренира сърдечно-съдовата система, но когато

...
Редовното вземане на контрастен душ тренира сърдечно-съдовата система, но когато
Коментари Харесай

Студеният душ може да ви погуби, спрете да се къпете така!

Редовното взимане на противоположен душ тренира сърдечно-съдовата система, само че когато са изложени на студена вода, хората със сърдечно-съдови болести могат да получат изострен конвулсия, който с изключение на всичко друго може да докара до инфаркт или инсулт. Това заяви кардиологът, терапевт, доцент в Катедрата по болнична терапия към Руския народен проучвателен медицински университет Мария Беневская в навечерието на Международния ден на кардиологията, който се отбелязва на 6 юли. 

" При постоянно потребление на противоположен душ, с течение на времето се получава подготовка на сърдечно-съдовата система: под въздействието на студена вода повърхностните съдове се стесняват, с цел да предпазят тялото от топлинни загуби. В жегата, в противен случай, съдовете покрай повърхността на тялото се уголемяват, като по този метод се заобикаля прегряване. Що се отнася до хората със болести на сърдечно-съдовата система, изострен конвулсия на кръвоносните съдове, когато са изложени на студена вода, действително може да докара до инфаркт или инсулт ", сподели експертът. 
 Ето какво би трябвало да извършите, в случай че получите безоблачен удар Ето какво би трябвало да извършите, в случай че получите безоблачен удар
Температурите още веднъж се повишават и лятото несъмнено е тук. Някои хора обичат топлината, до момента в който други не обичат толкоз високите темпер...

Беневская означи, че както всяка друга подготовка, тялото би трябвало да се приучва към контрастния душ последователно, започвайки с леки температурни промени и къси шпации, а в жегата се предлага да се взема студен, само че не мразовит душ, даже от здрави хора. 

„ Вземайте постоянно студен душ или вана, налагайте лед или студена забрадка на тила и врата ", заключи специалистът.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР