Редно е да дадете категорично обяснение ще промените ли позицията

...
Редно е да дадете категорично обяснение ще промените ли позицията
Коментари Харесай

Джамбазки към К. Петков: Дайте категорично обяснение ще промените ли позицията на България за РС Македония

" Редно е да дадете изрично пояснение ще измененията ли позицията на България за районен съд Македония. Вчера казахте едно, през днешния ден излизат непознати заглавия със поръчка за бързото стартиране на страната в Европейски Съюз ".

С тези думи българският представител в Екологичен потенциал и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация се обръща към новия министър-председател на България. Поводът е изявление на Петков, обещано пред „ Файненшъл таймс “, в което е представен по тематиката:

„ Ще предложим нов развой (по Северна Македония), доста бърз, с лимитирана времева рамка, дълга единствено шест месеца “.

Интересното е, че изявлението е обещано в понеделник преди процедурата по избирането на новия кабинет. А по време на изявлението на Петков от трибуната на Народното събрание, той изрично съобщи, че смяна на позицията няма да има. Думите му бяха доказани в коридорите пред публицисти и от новия външен министър.

Именно тези спорни сигнали, накараха и Джамбазки да попита Кирил Петков каква действителна позиция ще отстоява новият кабинет.

Ето цялостния текст на позицията на Джамбазки, оповестена в страницата му във Facebook:
Вицепремиер на Косово и еврокомисари се включват в конференцията „ Западни Балкани “, проведена от Ангел Джамбазки
Вицепремиерът на Република Косово Емилия Реджепи, еврокомисарят по съседство и разширение Оливер Вархеи, специфичният представител на Е...

" България е с ново държавно управление. Не измина и ден и към този момент имаме много притеснителни поръчки. Новият министър-председател на страната влезе в заглавията със смущаващото изказване, че София ще приключи възпрепятстването на опита на Северна Македония да се причисли към Европейския съюз.

Спекулациите и интерпретациите по тематиката с въпросното заглавие циркулират на всички места, по тази причина е редно министър председателят да изясни ясно, тъкмо и изрично, ребром, какво тъкмо има поради и дали новото държавно управление счита да постанова някаква смяна в българската позиция. И, несъмнено, да понесе цялата отговорност за думите и дейностите си във връзка с двустранните връзки със Северна Македония.

Да, България е най-големият последовател на интеграцията на Република Северна Македония. В това спор няма. Но, с цел да продължи напред, страната би трябвало да извърши точките от Договора за другарство и да се отърве от цялото си болшевишко завещание. И това би трябвало да бъде казано ребром и политическа уместност от новото държавно управление. Българските жители са безапелационни по тематиката, тъй като съгласно последното социологическо изследване за 71% от тях най-важно е уреждането на връзките на България с Република Северна Македония, а не дали Скопие ще стане член на Европейския съюз.

Новият министър председател даде поръчка, че ще бъде покрай хората и ще чува техния глас. Сега има опция да потвърди това като се вслуша в хилядите хора с българско съзнание в Северна Македония, които ежедневно са подлагани на систематичен тормоз и брутални издевателства. Може също по този начин да се запознае с македонските учебници, чието подправено наличие е следващият образец за насмешка към страната ни, или просто да организира диалог с част от българските учени в смесената историческа комисия. Вероятно, в случай че направи всичко това, анализите, на които са го учили в Харвард, ще отстранен всяко едно съмнение по отношение на българската позиция за Северна Македония. "

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР