Редки и непоказвани кадри на останките на Титаник“ бяха разпространени

...
Редки и непоказвани кадри на останките на Титаник“ бяха разпространени
Коментари Харесай

Пуснаха редки кадри от експедиция до останките на „Титаник“

Редки и непоказвани фрагменти на останките на „ Титаник “ бяха публикувани от океанографския институт „ Уудс Хоул “. Експедицията е била през 1986 година Повече от 80 минути лента наблюдават някои от най-забележителните гмуркания на хората на Робърт Балард, началник на експедицията. 

Тогава за пръв път обществеността вижда гигантския лайнер, която се удря в айсберг и потъва в Северния Атлантически океан. Корабът се среща със злополучната си орис при първото си корабоплаване от Саутхемптън, Англия, до Ню Йорк през април 1912 година Загиват към 1500 души.

 
И тогава влязохме от дясната страна на гредата на мостика. Първото нещо, което видях да изплува от мрака на тази дълбочина, беше тази стена. Гигантска стена от занитена стомана, която се издигаше на над 100 фута над нас. Погледнах нагоре към „ Титаник “. Нищо не изглеждаше малко.
Робърт Балард, началник на експедицията за проучване на „ Титаник “

Сега именитият транспортен съд се намира на към 4 км дълбочина. Техническите ограничавания, както и обширната зона на търсене в Северния Атлантик направиха невероятно локализирането на останките.

 
„ Титаник “ е легнал в част от океана, която бихте описали като равнинна пропаст. Намира се на дълбочина над 13 000 фута. Температурата на водата е под нулата. Най-голямото предизвикателство е отдалечеността на мястото, както и суровата среда – във връзка с налягането, на което е изложено оборудването. Всеки квадратен сантиметър е притиснат в по-малко пространство от смазващия напън на океана.
Анди Боуен, инженер

През 1985 г океанографският институт „ Уудс Хоул “ създава нова технология за изображения, в това число Арго, шейна с камера, която снима първите изображения на кораба на дълбочина 12 500 фута.

Сега фрагментите са пуснати, с цел да отбележат 25-годишнината от стартирането на екран на кино лентата „ Титаник “ на Джеймс Камерън. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР