Редица западни държави осъдиха талибаните за убийства по бързата процедура

...
Редица западни държави осъдиха талибаните за убийства по бързата процедура
Коментари Харесай

Западът осъди талибаните заради убийства на бивши войници и полицаи

Редица западни страни осъдиха талибаните за " убийства по бързата процедура " на някогашни членове на афганистанските сили за сигурност, за които оповестиха правозащитни групи. Това съобщи " Гардиън ".

" Дълбоко сме обезпокоени от известията за убийства и насилствени изгубвания на някогашни членове на афганистанските сили за сигурност, документирани от Human Rights Watch ", се споделя в изказване на Съединени американски щати, Европейски Съюз, Австралия, Англия, Япония и други, което беше оповестено от Държавния департамент на Щатите в събота.

" Подчертаваме, че хипотетичните дейности съставляват съществени нарушавания на човешките права и са в несъгласие с оповестената от талибаните прошка " , декларират страните и призоват новите управници на Афганистан да подсигуряват, че амнистията се ползва и съблюдава в цялата страна.

По-рано тази седмица правозащитната организация Human Rights Watch разгласява отчет, съгласно който е документирана изтезанието по бързата процедура или насилственото изгубване на 47 някогашни членове на афганистанските национални сили за сигурност, други военнослужещи, служители на реда и чиновници на разузнаването, които са се предали на талибаните или са били арестувани от тях от средата на август до октомври.
 Доклад: Талибаните са излъгали за амнистията, десетки са избитите
Доклад: Талибаните са излъгали за амнистията, десетки са избитите

Много някогашни членове на силите за сигурност са екзекутирани или са изчезнали

" Съобщените случаи би трябвало да бъдат разследвани бързо и по транспарантен метод, виновните лица би трябвало да бъдат подведени под отговорност, а тези стъпки би трябвало да бъдат ясно оповестени като неотложен възпиращ фактор за по-нататъшни убийства и изгубвания ", показва се в изказването на западните съдружници.

след изтеглянето на американските военни елементи. Те се върнаха на власт близо 20 години след последния си режим, отличаващ се с брутално отношение към дамите, неспазване на човешките права и консервативно пояснение на исляма.
 Талибаните: Жената не е благосъстоятелност, би трябвало да дава единодушието си за брак
Талибаните: Жената не е благосъстоятелност, би трябвало да дава единодушието си за брак

Нов указ на ръководещите Афганистан
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР