Редица видни обществени личности от политическата и съдебната власт, както

...
Редица видни обществени личности от политическата и съдебната власт, както
Коментари Харесай

Бивши премиери и главни прокурори са под контрола на Кремъл, твърди Методи Андреев

Редица видни публични персони от политическата и правосъдната власт, както и представители на бизнеса, са под контрола на Кремъл и обслужват ползите му, макар че не застават обществено на позиции, поддържани от Москва.

Това разяснява пред Нова някогашният ръководител на Комисията по досиетата и ексдепутат Методи Андреев. 
 ДАНС: България продължава да е обект на разследващ интерес
ДАНС: България продължава да е обект на разследващ интерес

През 2021 година има трикратно повишаване на миграционният напън към страната ни

Андреев разяснява публикувания в сряда отчет на службите за съветското въздействие у нас, като означи забавен факт - единствено в сводката на външното разузнаване (Държавна организация " Разузнаване ", ДАР) не е наранено въздействието на Москва върху процесите в България .

" По-интересно е обаче какво има в секретната част на отчета ", акцентира той. Тази секретна част ще бъде прегледана в Народното събрание, както се прави, само че още веднъж в конфиденциален режим.

По думите на Андреев прекалено много неща са ясни и те са очевидни единствено от листата на партиите, които са се наредили за кандидатстване в Народното събрание.

" В България има голяма мрежа от съветска агентура, която е готова още в далечните години след 89-та и преди този момент . Вече агентурата е политическа и икономическа. Агентите са ясни, когато ги чуете по какъв начин приказват. Какъв е казусът - кои са сътрудниците за икономическо въздействие и кои са сътрудниците за политическо въздействие. Това са тежко законспирирани лица ", сподели Андреев.

Още при започване на перестройката Държавна сигурност е почнала оперативно мероприятие под името " Възраждане ", сподели Андреев. 
 Кои са съветските сътрудници в коридорите на европейските институции
Кои са съветските сътрудници в коридорите на европейските институции

В материала се загатва и сътрудничка на български евродепутат, Ангел Джамбазки отхвърля

Това оперативно мероприятие е доста малко известно, само че Андреев бил едно от дребното цивилен лица, което знае част от ангажираните хора.

" Вие в никакъв случай не сте ги чували тези хора като оповестени сътрудници на Държавна сигурност ", уточни той и изясни, че една от версиите е, че тези хора, дружно с архивни документи, са изнесени в Русия, сега работят скрито, когато пожелае Русия.

" Там има министър председатели от Прехода, там има основни прокурори, там има министри, там има висши магистрати, там има доста известни предприемачи ", сподели Андреев. 
 И някогашни сътрудници на Държавна сигурност ще могат да оглавят КПКОНПИ
И някогашни сътрудници на Държавна сигурност ще могат да оглавят КПКОНПИ

Кандидатите няма да показват и документ за психическа валидност

По сходен метод стояла обстановката и с политическите партии, като с изключение на тези, които заемат проруски позиции, имало и обединения, защитаващи съветските ползи, за които никой не би си помислил, изрази и друго съмнение някогашният народен представител.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР