Редица са причините за поява на косопад. Сред тях са

...
Редица са причините за поява на косопад. Сред тях са
Коментари Харесай

Забравете за косопада с тези билки и етерични масла!

Редица са аргументите за поява на косопад. Сред тях са липса на витамини, генетични фактори, стрес. Използването на растителни и билкови отвари не вреди на кожата и няма странични резултати.

1. Най-често се употребява къната. В къната се прибавят черупки от орехи, кора от лук, зехтин, които заздравяват косъма. Освен това придават и искра на косата.

2. Ако повода за косопада е неналичието на витамини се употребява масло от авокадо. Съдържащите се витамини А, В, С, D и Е, и антиоксиданти са от огромна изгода за решаването на казуса.

Маслото ревитализира сухата кожа и предотвратява косопад. То се втрива в корените и се завива с забрадка за 2-3 часа. След това се измива с хладка вода. Честото използване на авокадово масло върху скалпа заздравява косъма и скалпа.

 Авокадо

3. Зехтинът е друго естествено средство, което предотвратява косопада. Скалпът се намазва със зехтин, престоява се към 2 часа и се измива с шампоан. Също по този начин може да смеси зехтин и авокадово масло. Така е резултатът е по-силен и забележим.

4. Бадемовото масло подкрепя заздравяването на косъма. Скалпът се масажира два пъти седмично с бадемово масло. По този метод се усилва притока на кръв и заздравява косъма.

5. Аргановото масло е едно от най-ценните масла, което има извънредно благотворно деяние върху косата.

6. Кокосовото масло възвръща косата и защищава от косопад.

7. Маслото от гроздови семки също е необятно употребявано.

 Бадемово масло

8. Розмаринът е освен ароматна и потребна за здравето билка, само че и се употребява за подсилване на косъма.

9. Маслата от кайсии и лешници са доста ефикасни при косопад.

10. Тинктурата, приготвена от коприва, се ползва на два пъти дневно за масаж на скалпа. Също по този начин може и да се пие чай от коприва.

11. Трябва да се внимава и с храната, която консумираме. Не бива да се прекалява с количеството на захарта и брашното.

12. Листата на розмарин, култивиран чай, репей, коприва и праскова се накисват в кипяща вода за 10 минути и се отцежда по-късно. С отцедената вода се измива косата.

13. Алое вера почиства порите и балансира рН-то на главата.

14. Предотвратяването на косопада става и посредством постоянната консумация на пресни плодове и зеленчуци, прясно мляко, кисело мляко, соя и риба.

Освен всичко изброено се употребяват чесново масло, лавандула, равнец, маточина, зелен чай. Използването на тези билки и растения предотвратява косопада.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР