Редица проучвания показват, че ноктите ви могат да разкажат много

...
Редица проучвания показват, че ноктите ви могат да разкажат много
Коментари Харесай

Какво казват крехките нокти за здравето

Редица изследвания демонстрират, че ноктите ви могат да опишат доста за вашето здраве. Понякога казусът с ноктите може да покаже съществено здравно положение. Промяната в цвета и текстурата може да е симптом на заболяване на белия дроб, сърцето или нервната система.

Ние имаме вяра, че всяко заболяване може да се овладее, стига да се хване на време. Ноктите ви не са просто аксесоар за хубост. Те са тясно свързани със системите на цялото ви тяло. Ето някои признаци, че ноктите ви може да алармират за здравословни проблеми:

1. Гъбична зараза

Плътният, нежен и обезцветен или жълт нокът евентуално е инфектиран с гъбички. За да предотвратите гъбични инфекции, не ходете боси на публични места и пазете обувките си чисти и сухи.

Ако се открие зараза, посетете кожен лекар и следвайте деликатно неговите рекомендации.

2. Болест на щитовидната жлеза

Крехките, сухи нокти, които се чупят и се разцепват, могат елементарно да бъдат симптом на проблеми с щитовидната жлеза. Щитовидната жлеза е жлеза, която създава няколко значими хормона и нейната нередовност може да повлияе на вашето тегло, височина и даже телесна температура. Това положение е съществено, тъй че посетете Вашия доктор.

3. Анемия

Крехките нокти, съчетани със студени ръце и крайници, могат да бъдат признаци на анемия. Обикновено това заболяване включва зашеметяване, уязвимост, главоболие, несиметричен сърдечен темп и гръдна болежка. Анемията може да бъде породена от тежка менструация, бременност, диета с ниско наличие на желязо и витамин В12 или хронично бъбречно заболяване. Най-добрият метод на предварителна защита е диета богата на желязо, съдържаща риба, фасул, черен дроб и алено месо.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР