Редица бизнес качества са по-присъщи на жените, но ролята им

...
Редица бизнес качества са по-присъщи на жените, но ролята им
Коментари Харесай

Жените по коректни платци на борчове

Редица бизнес качества са по-присъщи на дамите, само че ролята им като ръководители у нас е към момента подценявана

Жените са по-коректни платци на борчове, в сравнение с мъжете. Това е един от изводите от експресен телефонен сондаж на " Галъп интернешънъл ". Общото умозаключение е, че по-слабият пол се оправя с много повече неща от мощния, само че женската част от обществото е по-подценена, написа в. Монитор.

Оказва се, че редица бизнес качества са по-присъщи на дамите, само че ролята им като ръководители у нас е към момента подценявана от обществото ни и очевидно има потребност от поощряване, сочи изследването.

По-голямата част от далите отговор – 75% считат, че дамите са по-дисциплинирани от мъжете, 69 на 100 пък мислят, че нежната половина от човечеството са по-лоялни и всеотдайни. Освен това над половината от респондентите са безапелационни, че дамите са по-некорумпирани от мъжете.

Колебание в публичното мнение се следи единствено по едно от тестваните изказвания – че дамите са по-пестеливи. Тук единодушието е на процедура колкото и несъгласието. Около 48% от всички интервюирани показват единодушие с изказванието " Като цяло дамите са по-пестеливи от мъжете ", само че на процедура също толкоз (47%) не са съгласни. Останалите се двоумят.

Мнозинство от 68% от българите считат, че биха били (или са) положителни ръководители. При мъжете този дял е 72%, а при дамите е 63%. И тук се оказва, че мъжете са по-самоуверени, допустимо е и това да е стандарт – че мъжът точно е началник, а дамата - не.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР