Редакционният екип на ви представя най-важните новини за изминалия ден,

...
Редакционният екип на ви представя най-важните новини за изминалия ден,
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 12 декември

Редакционният екип на ви показва най-важните вести за миналия ден, 12 декември.

Британският министър председател Тереза Мей заяви на депутатите си, че възнамерява да се отдръпна преди изборите през 2022 година, търсейки тяхната поддръжка при вота на доверие. " Тя сподели, че няма желание да води партията в изборите през 2022 година, само че ще продължи да извършва дилемите по договорката с Brexit ", съобщи консерваторът Алек Шелбрук пред публицисти след съвещанието при затворени порти, представен от BBC.

ДВЕ ТРЕТИ ОТ РАБОТОДАТЕЛИТЕ ИМАТ ГОТОВНОСТ ДА НАЕМАТ БЕЖАНЦИ СОЧИ НОВО ПРОУЧВАНЕ
Най-малко една трета от българите нямат нищо срещу да имат сътрудник емигрант, само че повече от две трети не биха желали да имат за шеф емигрант. Това заяви на специфична конференция Матайс льо Рут, представител на Върховния комисариат за бежанците към Организация на обединените нации (ВКБООН) в България, базирайки се на резултатите от изследване през 2017 година, предоставено от ВКБООН.
ПАРЛАМЕНТЪТ ПРИЕ ПРОМЕНИ В ИЗБОРНИЯ КОДЕКС, ОДОБРИ ЧАСТИЧНО МАШИННО ГЛАСУВАНЕ
Парламентът гласоподава на първо четене измененията в Изборния кодекс. „ За “ промените гласоподаваха 115 народни представители, двама бяха „ срещу “, а 65 се въздържаха.

С 12 гласа " за ", нито един " срещу " и 6 " въздържал се " депутатите от правната комисия на Народното събрание одобриха импортирания преди два дни от ръководителя на комисията Данаил Кирилов план за промени в така наречен антикорупционен закон, с които се " анулира " тълкувателното решение на Върховен касационен съд от 7 декември т.г., предвиждащо прекъсване на гражданската конфискация на имущество при преустановяване на наказателно произвеждане.

СЪДИЯ ГЕОРГИ УШЕВ съдебна експертиза ОПАСЯВА, ЧЕ ПОЛИТИЦИ МОЖЕ ДА АТАКУВАТ СЪДА ЧРЕЗ МЕДИИТЕ
" Тепърва в съда ще се преглеждат каузи – заради самото му естество, против депутати, против политици, против кметове. Тези лица са членове на политически партии, които употребяват голям медиен запас, този запас, когато не са удовлетворени от това определение ще бъде употребен против съда, с цел да се инспирират кавги, с цел да се изкарват тези подсъдими герои. " Това сподели ръководителят на апелативния профилиран съд Георги Ушев.

Николай и Евгения Баневи апелират пред Апелативния профилиран съд мярката си за неотклонение. Заседанието ще се организира на 13 декември, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Николай и Евгения Баневи са в ареста с ограничения за неотклонение " задържане под стража ". Двамата бяха предадени от френските управляващи на проверяващия екип от Специализираната прокуратура на 6 декември.

АДВОКАТЪТ НА БИЛЯНА ПЕТРОВА: ИЗНЕСЕНИТЕ СРС-ТА НЕ СЪБАРЯТ ТЕЗАТА НА ЗАЩИТАТА
" Изнесените СРС-та не събарят тезата на отбраната, че парите не са желани, тъй като те не трансформирали през съответната процедура, не са тествани, не са слушани в правосъдна зала. " Това съобщи в изявление за bTV Ирен Савова, юрист на някогашният зам.-кмет на столичния регион " Младост " Биляна Петрова.
ВЪТРЕШЕН ЧОВЕК: НИКОЛАЙ БАНЕВ СИ КУПИ КОЛА С ПАРИ НА " ПОЛИМЕРИ ", ВМЕСТО ДА ДАДЕ ЗАПЛАТИ
Първият проблем, по който работех и е обвързван със семейство Баневи, беше обвързван със съдружничество с Ветко Арабаджиев. Към 2008-2009 година отидох в " Полимери " и тогава имаше късмет това да е работещо сдружение. Може би с комерсиалния разбор, който бяха създали семейство Баневи, нямаше късмет " Полимери " да проработи. Това разгласи Мария Николова, показана от Нова телевизия като правист и вътрешен човек за бизнеса на Баневи.
СЕРИОЗНИ НАРУШЕНИЯ В ОРГАНА ЗА СРС-ТАТА, ЧЛЕНОВЕ ОТСЪСТВАЛИ ОТ РАБОТА СТОТИЦИ ДНИ
Изборът на нов състав на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства (СРС) ще премине в сянката на подозрения за тежки нарушавания. Депутатите ще изберат петима души, които в идващите години би трябвало да управляват подслушването и следенето да се прави законно. Информацията за досегашните практики в бюрото обаче предвещава доста противен за жителите сюжет.
РАВНОСМЕТКАТА ОТ АТЕНТАТА В СТРАСБУРГ - ЧЕТИРИМА ЗАГИНАЛИ
Четирима души са починалите след снощната пукотевица на коледния базар в Страсбург, а 12 са ранени, някои от тях са в сериозно положение, като към този момент данните са за шестима по-тежко ранени. Стрелецът още не е хванат, само че френската полиция е наясно със самоличността му.
TИХАТА ВОЙНА ЗА ОБЩИНСКИТЕ ЗАЕМИ ИЛИ САГАТА В МЕЗДРА ПРОДЪЛЖАВА
Междуинституционална война се развихри в Мездра - сред кмета на града и ръководителя на Общинския съвет. И повода, както е елементарно да се досети човек, са пари. Стигна се до такава степен, че кметът за малко блокира заплатата на ръководителя на Общинския съвет, а занапред спорът ще намира решение.
ИЗЛЪГА ЛИ СОБСТВЕНИКЪТ НА ФИРМАТА, АСФАЛТИРАЩА ВЪРХУ СНЯГ ВЪВ ВЕЛИНГРАД?
Този тъкмо асфалт аз подсигурявам, че ще издържи повече от 15 години - не 8, колкото е по гаранционния му период, а повече от 15 години ". Това съобщи притежателят на строителната компания " ИСА 2000 " инж. Юлиян Инджов в коментар по отношение на асфалтирането на улици по социална поръчка в квартал " Каменница " във Велинград.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР