Речта на британската кралица, с която би трябвало да се

...
Речта на британската кралица, с която би трябвало да се
Коментари Харесай

Елизабет Втора отлага речта си пред парламента, докато няма Брексит

Речта на английската кралица, с която би трябвало да се открие новата сесия на Народното събрание през юни, ще бъде отсрочена, до момента в който Брексит не бъде сбъднат, съобщи Тереза Мей, макар че няма признаци за излизане от рецесията, съобщи БНР.
Говорител на премиера сподели, че новата сесия на Народното събрание няма да стартира, до момента в който не бъде утвърдено съглашението за овакантяване на Европейски Съюз. Това е част от настоящия цикъл на речта на кралицата и работата би трябвало да бъде свършена до дъно, добави представителят и призна, че няма избрана дата за началото на новата парламентарна сесия.

Въпреки че договарянията за Брексит на държавното управление с лейбъристите се възобновяват през днешния ден, двете страни не престават да не са оптимисти, разменяйки си обвинявания, че никой не се пробва да прави взаимни отстъпки. Много депутати считат, че Тереза Мей желае непременно да избегне нова тирада на кралицата, тъй като по този метод брекзитиърите ще се отърват от договорката на премиера, която ненавиждат, и ще ускорят нейното овакантяване на Даунинг стрийт. Освен това нова сесия ще значи и нови договаряния със североирландската Демократична юнионистка партия за продължение на поддръжката й за консерваторите.

Речта на кралицата обичайно е всяка година, само че през юни 2017-а бе оповестена двугодишна сесия, поради голямата работа, която трябваше да бъде свършена към излизането от Европейски Съюз.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР