Речните басейни по света, които някога са били редовно заснежени,

...
Речните басейни по света, които някога са били редовно заснежени,
Коментари Харесай

Изменението на климата застрашава речните басейни в световен мащаб, тъй като снежната покривка намалява, установява проучване

Речните басейни по света, които в миналото са били постоянно заснежени, все по-често виждат стесняване на снежната завивка и изменението на климата е отговорно, откри ново изследване.

„ Много от най-гъсто обитаемоте басейни в света се движат над пропастта на бързия спад на снега “, заключава проучването на количествата сняг от 1981 година насам в списание Nature от сряда.

Това е по този начин, тъй като изследването откри основен предел за бъдещето на снежните покривки в Северното полукълбо: 17,6 градуса. На места, където междинната зимна температура е по-ниска от тази, снежната завивка постоянно оцелява, тъй като е задоволително студена. Но региони, по-топли от 17,6 градуса за междинна зима, са склонни да видят, че техните зимни приказни фантазии се стопяват като злата магьосница на запад. И това се случва бързо.

„ Потенциално сте в този режим на в действителност бързи и ускоряващи се загуби със стопляне “, сподели водещият създател Александър Готлиб, академик по земни системи в Дартм...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР