Реално цената на изтребителите Ф-16 е 2,2 млрд. лв. Аз

...
Реално цената на изтребителите Ф-16 е 2,2 млрд. лв. Аз
Коментари Харесай

Каракачанов: Не знам откъде президентът Радев твърди, че цената на изтребителите Ф-16 е 3,2 млрд. лв

Реално цената на изтребителите Ф-16 е 2,2 милиарда лева Аз не знам от кое място президентът Румен Радев твърди, че са 3,2 милиарда лева, откакто още преди 10 дни ние сме му изпратили, по негово искане, предлагането за контракт. Това съобщи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов пред публицисти в Троян. В местността Хайдушкото сборище край троянското село Балканец вицепремиерът взе участие в  обичайния празник на планината, билките и туризма, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите му  в договора  ще има избрани корекции, само че президентът е бил осведомен за всеки стадий, когато той е изискал. Според Каракачанов, в случай че се стигне до сключване на контракта, до края на юли процесът ще е завършил: " Ние ще създадем своя отчет до Министерския съвет, той би трябвало да вземе решение и да го вкара в Народното събрание. Парламентът, в случай че утвърди това предложение, до края на юли той може да се подписа. "

" Аз не знам от кое място излезе този един милиард лв., по принцип самият преговорен развой, без значение за каква техника е, не е елементарна работа. Ако беше елементарно, самият президент Радев, още когато беше командващ на Военновъздушни сили, щеше да реши казуса. Само че той не се взема решение към този момент 10-12 години, в този момент сме на крачка да сключим контракт ", разяснява още военният министър. По думите му има неща, които в този контракт и на него не му харесват и това е декларирано. " Президентът можеше посредством ранга, който заема, да потърси контакт със своя американски сътрудник и в случай че има някакви съображения, да ги каже и да помогне малко в този развой, тъй като е елементарно да подлага на критика, мъчно е да се прави работа ", добави Каракачанов. 

По отношение на разногласието сред министрите Каракачанов и  Караниколов и ръководителя на Народното събрание Караянчева за ремонта на съветските самолети Су-25 Красимир Каракачанов съобщи: " Аз няма какво да се разбирам, има закон и съм задължен да го извършвам. " По думите му в  България има значително служители, " които, като чуят страни отвън Европейски Съюз, почват да треперят, боязън ги е да не им се скара някой служител в посолство в София, Брюксел или НАТО ". Парите за ремонта на самолетите са преведени, тъй че би трябвало да имаме контракт с Беларус, означи министърът.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР