„Реалната бройка на партиите, които биха влезли в 48-то Народно

...
„Реалната бройка на партиите, които биха влезли в 48-то Народно
Коментари Харесай

Стойчо Стойчев се съмнява в данните на социолозите, че ПП имат потенциал да са втора сила

„ Реалната численост на партиите, които биха влезнали в 48-то Народно заседание, е сред четири и осем. Нагласите са за ниска изборна интензивност. А при нея се активизират главно твърдите партийни ядра “. Това изясни пред политологът и учител в СУ доцент Стойчо Стойчев.

Въпреки че обстановката наподобява нерешима, съгласно него има късмет за държавно управление след 2 октомври. Съмнява се в данните на социолозите за „ Продължаваме промяната “.

„ Електоратът на Политическа партия е радикално изменен спрямо този от ноември предходната година. Тези хора, които гласоподаваха за Политическа партия тогава, няма да са тези, които ще гласоподават за тях в този момент. През ноември половината от гласувалите за Кирил и Асен направиха това, тъй като президентът ги промотира като негови съумели хора. Подкрепата на президента бе извънредно мощен фактор за техния електорален триумф. Сега освен че я няма тази поддръжка, в противен случай - тя е против тях, тъй като Политическа партия са в доста остра борба както с президента, по този начин и със служебното му държавно управление. Това автоматизирано не просто изтрива част от гласувалите за Политическа партия, само че образува някакъв тип изолираност към тях “, проучва той.

Политическа партия се лимитира до електората на „ Демократична България “ - така наречен фрагментирано остаряло дясно, което е 350 000 души, които Политическа партия ще би трябвало да дели с Демократична България, счита политологът.

„ Като се явят поотделно би трябвало да си разделят тези 350 000 гласа. Ако се разделят 200 000 на 150 000 е добре, ще влязат и двете. Ако обаче са 300 000 за Политическа партия и 50 000 за Демократична България, Демократична България остава под чертата, което ще бъде заплашителен удар за тези хора. Такъв удар те понесоха през 2013 и 2017 година, когато дес
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР