Реализацията на проекти на територията на Иракски Кюрдистан е перспективна

...
Реализацията на проекти на територията на Иракски Кюрдистан е перспективна
Коментари Харесай

„Газпром нефт“ смята за перспективна дейността в Иракски Кюрдистан


Реализацията на планове на територията на Иракски Кюрдистан е перспективна за „ Газпром петрол “, заяви генералният шеф на дъщерната компания Gazprom Neft Middle East Сергей Петров.

„ При високите цени на петрола фирмите вложиха във всички обещаващи райони, разшириха наличието си на доста разнообразни пазари. След рухването на цената на петрола и разочарованието от първичните упования от геологията, фирмите преизчислиха данните за успеваемостта и редуцираха плановете с най-малка конкурентоспособност. „ Газпром петрол “ прави оценка портфейлът си от активи от позиция на дълготрайна икономическа успеваемост “, отговори той на въпрос с какво е обвързвано излизането на компанията от планове в Иракски Кюрдистан.

„ Вярвам, че имаме положителни вероятности в Кюрдския район на Република Ирак и от тези планове може да получим положителни резултати “, прибавя той в изявление за списание „ НефтеКомпас “.

„ Газпром петрол “ е единствената съветска компания, която през днешния ден добива петрол в Кюрдски район на република Ирак. Компанията работи на три блока в този район. В момента се реализира рандеман на блок Гармиан от кладенеца Саркала-1. През февруари 2016 година „ Газпром петрол “ стана оператор на блока, поемайки го от канадската компания сътрудник WesternZagros, а от 1 март е оператор и на плана.
Правителството на Ирак в неделя прикани непознатите страни да прекратят вноса на нефт от самостоятелната област Иракски Кюрдистан и да търгуват единствено с централното държавно управление на страната. Във вторник президентът на Турция Реджеп Тайп Ердоган заплаши да приключи преноса на нефт от Иракски Кюрдистан заради референдума за самостоятелност на самостоятелната област. В четвъртък се чака да бъдат известие формалните резултати от референдума.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР