Реал Мадрид и Тотнъм не излъчиха победил в мача помежду

...
Реал Мадрид и Тотнъм не излъчиха победил в мача помежду
Коментари Харесай

Реал и Тотнъм не решиха лидера, АПОЕЛ и Дортмунд си поделиха по точка

Реал Мадрид и Тотнъм не излъчиха победил в мача между тях от третия кръг на Група Н на Шампионската лига. Срещата на стадион „ Сантиаго Бернабеу “ приключи при 1:1 и по този начин двата състава си поделиха по точка.

И двете попадения бяха дело на футболисти на „ белия балет “. Първо бранителят на настоящия притежател на трофея в шампионата на богатите Рафаел Варан имаше малшанса да означи в личната си врата, притиснат от Хари Кейн, а Кристиано Роналдо възвърне паритета от дузпа в края на първото полувреме.

Срещата водещият голмайстор на Шампионската лига ще запомни освен с следващото си попадение, само че и с това, че тя бе записана под номер 143 за него в конкуренцията. Това го изкачи на третата позиция в класацията на футболистите с най-вече мачове в атрактивния шампионат.

Двубоят стартира с напън от страна възпитаниците на Зинедин Зидан. Още в 5-ата минута Роналдо насочи удар с глава, само че нацели левия дирек. Карим Бензема опита добавка, само че не съумя да насочи добре удара си към на процедура опразнения ляв ъгъл.

Кристиано Роналдо получи добре в 17-ата минута в наказателното поле, стреля, само че топката мина на сантиметри от десния дирек. Две минути по-късно Тотнъм отвърна уместно. Голямата звезда на „ шпорите “ Хари Кейн се откъсна и засече центриране от корнер, само че право в Кейлор Навас.

Гостите поведоха след 28 минути игра. След пробив отдясно по офанзивата, топката бе центрирана от Серж Орие, като бе ориентирана към нормалния голмайстор на англичаните Хари Кейн. В опита си да почисти на централният защитник на Кралския клуб Рафаел Варан засече в личната си врата за 0:1.

В края на полувремето Реал получи златен късмет да изравни. Тони Кроос навлезе стремително в наказателното поле, а Серж Орие понечи да го блокира. Получи се прикосновение сред двамата, а халфът на „ балета “ се падна терена. Реферът уточни бялата точка, а топката си заложи Кристиано Роналдо. Актуалният притежател на „ Златната топка “ невъзмутимо насочи към левия ъгъл на вратата, до момента в който Юго Лорис се хвърли в десния – 1:1. Това бе десетият гол, който Роналдо наниза в мрежата на британски тим в 13-те мача, в които е играл против противници от Острова в най-атрактивната клубна футболна конкуренция на Стария континент.

След почивката Юго Лорис трябваше още веднъж да демонстрира класа. В 72-ата минута Карим Бензема опита шанса си, само че стражът на „ шпорите “ се намеси авторитетно. Две минути по-късно Кристиан Ериксен стигна до точно подаване и остана очи в очи с Кейлор Навас, който обаче показва котешкия си инстикт и извади топката в корнер.

Същевременно в другия мач от същата група приключи по безусловно еднакъв метод . АПОЕЛ без Живко Миланов в състава си направи 1:1 против Борусия Дортмунд.

Противно на упованията АПОЕЛ стигна до по-опасните положения през първата част, макар че гостите бяха тимът, който повече владееше топката и опитваше повече да стигне до попадение.

В 16-ата минута Игор де Камарго имаше превъзходен късмет да наруши равенството, овладя добре центриране в пеналта и откри пространство пред себе си, с цел да стреля, само че неопределено. В 40-ата минута Ефстатиос Алонефтис комбинира ловко с Лоренцо Ебелисио, само че стражът на Дортмунд Роман Бюрки показва добра централизация, излезе и улови.

След почивката опитите на АПОЕЛ да стигне до попадение бяха увенчани с триумф. В 62-ата минута Бюрки подаде неразчетено, домакините овладяха отдясно по офанзивата и последва изстрел. Вратарят на Борусия още веднъж не се намеси добре, и по този начин топката попадна в Микаел Поте, който съумя да се разпише за 1:0.

Радостта на АПОЕЛ обаче не търпя дълго и единствено след пет минути „ жълто-черните “ изравниха. При осъществяване на корнер, последва късо разиграване, топката бе центрирана отляво, а Сократис с глава я насочи в долния десен ъгъл за 1:1.

Страхотна опция за цялостен поврат имаха футболистите на Дортмунд в 69-ата минута, само че удар на Шинджи Кагава срещна напречната греда.

След този процес, Тотнъм и Реал Мадрид не престават да имат еднакъв точков актив – 7 – и са съотвено първи и втори с безусловно идентични индикатори. В класирането на Група Н следват Дортмунд и АПОЕЛ с по една точка.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР