Разяснения за новите пенсии след направената от парламента актуализация на

...
Разяснения за новите пенсии след направената от парламента актуализация на
Коментари Харесай

Ето новите пенсии след увеличението

Разяснения за новите пенсии след направената от Народното събрание актуализация на бюджета даде вицепремиерът и обществен министър Гълъб Донев.

Парите за добавките и нарастването на пенсиите са обезпечени, безапелационен бе той пред бТВ. Донев изясни, че добавката от 120 лева към пенсиите за октомври, ноември и декември е обезпечена.  Социалният министър бе безапелационен, че няма риск актуализацията на парите за възрастни да не се случи през декември.

„ Направените промени за преизчисляването на пенсиите влизат трайно, тъй като са в Кодекса за обществено обезпечаване и не са обвързани с Бюджет 2021 “, добави Донев. 

Той изясни, че с добавката минималната пенсия ще стане 420 лева.за три месеца, само че когато влезе в действие преизчисляването от 25 декември, тя ще бъде 370 лева Дали тогава ще има нови добавки към нея, ще решат идващото държавно управление и идващото Народно заседание.

„ Актуализацията е по този начин пресметната, че в случай че от 1 януари има антикризисни добавки към пенсиите, да се получи почти балансиране на тези 120 лева При повдигане на минималните размери на пенсиите, без да се съблюдават правилата, които са заложени в Кодекса за обществено обезпечаване, се получава компресиране на размерите на пенсиите. Така минималните догонват междинните “, изясни министърът. 

Относно рецензията, че преизчисляването на пенсиите не е работа на служебния кабинет, той съобщи, че са влезнали в ръководството със поръчка за повишение на приходите на възрастните хора. Според него, в случай че беше образувано постоянно държавно управление, то е можело да предложи различен вид за преизчисляване.

24 хиляди души са с лимитирани от тавана пенсии. Същевременно към момента има пенсионери, чиито приходи са под прага на беднотия.

Работещите дами в майчинство още от октомври ще получат нарастването за втората година. Промяната няма да бъде единствено до края на годината, а ще залегне трайно.

Министърът уточни още, че за юни и юли на бизнеса са изплатени 120 млн. лева по мярката „ 60/40 ", като парите за август следва да се преведат. Той добави, че се чака тласъкът да продължи да работи най-малко до края на годината. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР