„Развитие” е думата на 2019-а, според председателя на ВАС Георги

...
„Развитие” е думата на 2019-а, според председателя на ВАС Георги
Коментари Харесай

Георги Чолаков: „Развитие” е думата на 2019-а

„ Развитие” е думата на 2019-а, съгласно ръководителя на Върховен административен съд Георги Чолаков. Това сподели той в изявление за предаването „ Годината” по Дарик радио.

„ Лично аз считам, че мандатът на господин Цацаров беше сполучлив, считам, че той направи всичко допустимо, с цел да може прокуратурата да извърши оптимално своите отговорности към обществото”.

Такава оценка даде Георги Чолаков на някогашния основен прокурор Сотир Цацаров. Георги Чолаков е на мнение, че трябват процедурни правила, които да подсигуряват самостоятелност при следствие на основния прокурор.

„ Всичко зависи от хората, които извършват тези длъжности. Ако тръгнем в тази серпантина - някой непрестанно да управлява някой, стигаме до безкрай”, разяснява ръководителят на Върховен административен съд.

На въпрос, за какво Европейската комисия продължава да няма доверие в правораздаването на България и наблюдението върху правосъдната система продължава, Чолаков отговори: „ Аз ще Ви кажа в моята си къщурка, тъй като административното правораздаване, нито един път не са ни проверявали и няма нито един отрицателен запис за административното правораздаване по време на целия механизъм. Напротив, ние сме на едно от челните места по отношение на експедитивност и качество на правосъдие в Европейския съюз. За мен е значимо, по какъв начин се случват нещата в административното правораздаване”. Според Георги Чолаков, думата на 2020-а ще бъде „ тълкуване”.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР