Разследват незаконен добив на пясък и чакъл в река Дунав,

...
Разследват незаконен добив на пясък и чакъл в река Дунав,
Коментари Харесай

Разследват незаконен добив на пясък и чакъл от защитена местност на река Дунав

Разследват противозаконен рандеман на пясък и трошляк в река Дунав, оповестиха от полицията.
На 25 август чиновници на бранш " Противодействие на икономическата престъпност " и бранш „ Специализирани тактически дейности “ при ОД на МВР-Плевен са засекли противозаконен рандеман на материали от река Дунав.
В региона на село Байкал на реката, в устието на река Искър, е открита профилирана техника - фадрома и верижен булдозер да добиват на инертни материали - наносни отсрочения от пясък и трошляк.
В непосредствена непосредственост до изкопите са открити и три товарни автомобила, с плевенски регистрации. На място са извикани за подпомагане чиновници от Регионална инспекция за опазване на околната среда и Басейнова дирекция „ Дунавски регион ".
След замерване от чиновници на Регионална инспекция за опазване на околната среда и " Басейнова дирекция " е открито, че изкопните действия по извличане на инертни материали се осъществят в територията на предпазена околност " Карабоаз ", попадаща в Натура 2000.
Техниката е конфискувана и се съхранява в поделения на Министерство на вътрешните работи.  По случая се води следствие и е известен прокурор.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР