Разследващите от Министерството на правосъдието на САЩ са открили в

...
Разследващите от Министерството на правосъдието на САЩ са открили в
Коментари Харесай

Още класифицирани документи открити в дома на Байдън

Разследващите от Министерството на правораздаването на Съединени американски щати са разкрили в петък о ще класифицирани материали след претършуване на дома на президента Джо Байдън в Уилмингтън, щата Делауеър. Това се споделя в изказване на персоналния юрист на президента, представено от CNN.

Боб Бауер съобщи, че по време на претърсването, което се организира в продължение на близо 12 часа в петък , са открити материали, за които се смята, че попадат в обсега на следствието. Сред тях са документи от службата на президента в Сената и от мандата му като вицепрезидент. Министерството на правораздаването е иззело за спомагателен обзор и ръкописни бележки на Байдън от вицепрезидентските години.
 Републиканци желаят равно отнасяне на Байдън и Тръмп
Републиканци желаят равно отнасяне на Байдън и Тръмп

Заради въпросите с открити и при двамата президенти секретни документи

Бауер сподели, че представители на персоналния юридически екип на Байдън и на канцеларията на Белия дом са участвали по време на щателното претършуване, по време на което са имали цялостен достъп  до дома на Байдън.

Бауер добави, че Министерството на правораздаването изиска търсенето да не се оповестява авансово, в сходство с неговите общоприети процедури и ние се съгласихме да сътрудничим.

Нито Байдън, нито първата дама доктор Джил Байдън са участвали по време на претърсването, сподели специфичният консултант на президента Ричард Саубър в изказване.

Той написа, че Байдън се е заел да се оправи с това отговорно, тъй като приема това съществено и той и екипът му работят бързо, с цел да подсигуряват, че Министерството на правораздаването и специфичният прокурор разполагат с това, от което се нуждаят, с цел да извършат изчерпателен обзор.
 В резиденцията на Байдън са открити още 5 страници с класифицирани материали
В резиденцията на Байдън са открити още 5 страници с класифицирани материали

Те са открити в Уилмингтън

Припомняме, че авторитетни американски конгресмени републиканци по-рано упрекнаха Министерството на правораздаването, че употребява двойни стандарти в метода си към Байдън и експрезидента Доналд Тръмп. Под техния напън основният прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд назначи специфичен прокурор Робърт Хоер да проверява случая Байдън.

Лидерът на републиканците в Сената на Съединени американски щати Мич Макконъл прикани специфичните юристи на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, които проверяват секретни документи, открити в резиденцията на някогашния президент Доналд Тръмп и в офиса и дома на президента Джо Байдън, да ги третират еднообразно.

Преди това някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп беше упрекнат в погрешно предпазване на секретни документи.

Миналата година следователите даже претърсиха и откриха партида секретни документи в резиденцията му във Флорида.

Противниците на Тръмп, който разгласи кандидатурата си за президент на изборите през 2024 година, приканиха за лишаване на правото му да продължи да заема обществена служба като наказване.
 Специален консултант преглежда секретните документи, открити при Байдън
Специален консултант преглежда секретните документи, открити при Байдън

По закон, президентът е трябвало да ги съобщи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР