Разследването, спечелило си нелицеприятното прозвище Катаргейт обвинява настоящи и бивши

...
Разследването, спечелило си нелицеприятното прозвище Катаргейт обвинява настоящи и бивши
Коментари Харесай

Катаргейт: корупционният скандал в Европейския парламент не спира да тлее

Разследването, спечелило си нелицеприятното название „ Катаргейт ” упреква сегашни и някогашни евродепутати, че против подкупи от Катар и Мароко, са се пробвали да въздействат на европейското законодателство, напомня Военновъздушни сили. Катар изрично отхвърля каквито и да било нарушавания, до момента в който Мароко отвърна с контраобвинения за „ правосъден тормоз “ и „ медийни офанзиви “.

Един от упрекнатите е 60-годишният Андреа Коцолино, евродепутат от 2009 година, който чака на следващия ден решението на съда в Неапол, отсрочено към този момент два пъти, дали ще остане под домакински арест, или ще бъде екстрадиран и настанен в белгийски затвор. Адвокатите му се пробват да избегнат изгонването, изисквайки повече детайлности за обвиняванията против него, както и уверения, че в „ пренаселените белгийски затвори ” здравето на клиента им няма да пострада.

Името на Коцолино изплува в януарския отчет на Екологичен потенциал с съмнения в " отбрана на ползите на непознати страни в Европейския парламент... в подмяна на суми пари ". Дни по-късно прокурорите издадоха европейска заповед за арест на евродепутата, който беше...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР