Нужна била решителна координация“Френският президент Еманюел Макрон посрещна днес в

...
Нужна била решителна координация“Френският президент Еманюел Макрон посрещна днес в
Коментари Харесай

Макрон притисна Си за Украйна

Нужна била „ решителна съгласуваност “
Френският президент Еманюел Макрон посрещна през днешния ден в Елисейския замък китайския си сътрудник Си Цзинпин, дошъл на двудневно посещаване във Париж, съобщи „ Франс прес “.

Макрон прикани както за „ обективни правила в търговията “, на фона на натрупващите се разлики сред Европа и Китай, по този начин и за „ решителна съгласуваност “ за войната в Украйна.

„ Международната обстановка доста ясно изисква повече от всеки път европейско-китайски разговор “, удостовери Макрон при започване на диалозите, като до него беше застанала председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Макрон изясни, че желае да повдигне „ безпокоящите ни въпроси, с цел да се опитаме да ги разгадаем “, като предизвести против „ логиката на обособяване едни от други, която би била нездравословна “ на икономическо равнище и се застъпи за „ обективни правила за всички “.

Китайският президент не засегна комплицираните въпроси в наличието на камерите, като единствено прикани Китай и Европейския съюз да засилят „ стратегическата съгласуваност “ и да останат сътрудници, заяви Агенция Франс Прес.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР