„Разследването ни показа, че има цени между 3 и 77

...
„Разследването ни показа, че има цени между 3 и 77
Коментари Харесай

Борис Бонев със скандални разкрития за София: За една и съща лампа се плаща между 1000 и 5000 лв.

„ Разследването ни сподели, че има цени сред 3 и 77 пъти по-високи от пазарните. Има разминаване в цените сред двете компании, които са спечелили публичната поръчка. В една от компаниите междинната работна заплата е от 7000 лв., което е съвсем заплатата на премиера на страната. Договорите са подписани и са влезнали в действие “, изясни Бонев.

По думите му в публичната поръчка столицата е разграничена на четири елементи, като те са завоюва от две компании – по две елементи на компания. Той разяснява, че разминаванията в цените е притеснително.

Бонев даде и фрапиращ образец – границата сред зоните на двете компании е сред Президентството и Министерския съвет. От едната страна на тротоара откъм „ Дондуков 2 “ лампите костват 1578 лв., а от страната на „ Дондуков 1 “ – същите лампи костват 5755 лв. за лампа.

„ Нашият екип направи и опит. Избрахме пет продукта от публичната поръчка, които закупихме от най-обикновен магазин. Единият е редова клема, най-обикновено устройство. Ние я купихме за 81 стотинки, а Следствен отдел към окръжна прокуратура ще заплаща за тази клема 17,55 лв.. Общо петте продукта в нашата фактура са на стойност 139,7 лв., а за същите неща Следствен отдел към окръжна прокуратура заплаща 910 лв. “, сподели Бонев.

Освен това в контракта на по-скъпата компания е сложена междинна работна заплата за чиновниците от 40 лв. на час или 7000 лв. на месец.

Общинският консултант прикани за оставка на зам.-кмета по превоза Кристиан Кръстев, който е подписал тези контракти.

„ Смятам, че на хората им е омръзнало някой да прави облага от една лампа колкото те работят за три месеца, с цел да изкарат. Тези течове би трябвало да се прекратят. Аз съм сигурен, че с такива разкрития ще прекратим източването на Столичната община “, сподели Бонев.

Заплахи за живота

Стана ясно, че Бонев е научил за заканите за живота му от американските служби, които съгласно закона би трябвало да уведомят заплашваните лица, в случай че получат информация за непосредствена опасност за живота им.

„ Аз дадох показания на Министерство на вътрешните работи, ДАНС и Прокуратурата с цялата информация, с която разполагам “, сподели Бонев.

По думите му опасността е била за тежка телесна щета, която може да докара до гибел.

„ Източниците на тази опасност могат да бъдат доста. Предпочитам да оставя службите да намерят отговорите “, сподели Бонев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР